Vojput obnavlja put Tisasiget – Đala

Subotička kompanija "Vojput" dobila je na tenderu posao rehabilitacije prekograničnog putnog pravca Tisasiget-Đala, objavljeno je na sajtu "Zavoda za urbanizam Vojvodine" gde je potpisan i ugovor o izvođenju radova.

 

Ukupna vrednost projekta je preko 1,7 miliona evra, a finansiran je iz budžeta Evropske unije. Od te sume srpskoj strani pripada nešto više od 885.000 evra.

 

U pitanju su tri deonice državnog puta od graničnog prelaza Đala ka Novom Kneževcu i od Novog Kneževca prema Čoki, u ukupnoj dužini od 2.675 metara.

 

Projekat podržava i Pokrajinska Vlada, koja je obezbedila 15 odsto sredstava koja predstavljaju učešće u ovakvim projektima, u kojima 85 odsto sredstava obezbeđuje EU.

Rok za završetak je 90 dana, a u ovoj kompaniji očekuju da će posao biti završen za tri puta kraće vreme – 30 dana.

vojput

Rehabilitacija je deo projekta u kojem učestvuje "Zavod za urbanizam Vojvodine", a koji se odvija u okviru IPA Programa prekogranične saradnje Mađarske i Srbije.

Nakon što je potpisan ugovor, očekuje se početak realizacije samih radova. Rehabilitovani putni pravac će po završetku projekta biti predat na upotrebu opštini Novi Kneževac.

 

Vojput je nedavno završio i rekonstrukciju šest kilometara saobraćajnice između Bajmoka i Bačalmaša, koja je takođe izvedena u okviru projekta finansiranog preko IPA programa prekogranične saradnje Mađarske i Srbije.KOMENTARI

  1. roki kaže:

    Ako ce da rade fušerajski kao i prethodnih godina onda je bolje da ne rade nista. Pa most na Beski koji su obnavljali pre jednu godinu, vec sada je u katastrofalnom stanju. Sramota..

  2. zorandjala kaže:

    Ala ce tu da bude mutljavine ,kao po obicaju .Put djala Novi knezevac je najbolji put u drzavi srbiji tako da ce to biti kao sa biciklistickom stazom od Segedina .Moze li se kako saznati ko je nadzorni organ jel kad steta nastane posle je kasno.

  3. tamara kaže:

    885 000 evra za 2,6km puta…hahahahah od zlata će da ga prave…ko je ovde lud?

OSTAVITE KOMENTAR