Vojvodina bolja za gol

Stari vojvođanski derbi nije izneverio očekivanja 5000 gledalaca na stadionu Karađorđe.

Navalili su crveno beli od prvog minuta, da agresivnom igrom što pre dođu do prednosti. Takva taktika se isplatila u 23. minutu kada je Alivodić doveo domaće u vođstvo.

 

Spartakovi igrači su nakon toga uzvratili i ugrozili protivničkog golmana u više navrata. Najbliže je bio Novaković u 37. minutu, bio je sam pred golmanom i pucao pored gola.

 

Drugo poluvreme je donelo još bolji fudbal. Katai je povećao na 2 : 0 u 58. minutu a Despotović je već u sledećem minutu uzvratio – 2 : 1.

 

Neizvesna situacija na travi trajala je do 75. minuta kada je sudija Bratiću pokazao crvenu  kartu za faul ispred svog šesnaesterca. Nakon toga su Novosađani lakše mogli da sačuvaju prednost do odlaska na tuširanje.

 

Kolektivni crveni karton od strane organa reda su zaradili i navijači Spartaka na istočnoj tribini. Deset minuta pre kraja srušili su ogradu, verovatno da izravnaju dug za sličnu štetu koju su napravili Slaninari prošlog proleća u Subotici.

 

Vojvodina – Spartak 2 : 1

 

Gledalaca : 5000

 

Sudija :    Milorad Mažić (Vrbas)

 

Strelci :   Alivodić (23. min) i Katai (58. min) za Vojvodinu, a Despotović (60. min) za Spartak Zv

 

Žuti karton :    Vulićević i Đurić (Vojvodina), Čović, Novaković i Šarac (Spartak Zv)

 

Crveni karton :   Bratić (Spartak Zv)

 

Spartak ZV :      Stijaković, Farkaš, Puškarić, Bratić, Antonić, Kovačević, Šarac (Milivojev), Novaković, Čović (Nosković), Torbica, Despotović (Mezei)

 KOMENTARI

 1. sutram kaže:

  Hvala Lansky na izveštaju sa utakmice. Nego, kad ćemo malo tramvajima. Uželeo sam se neobjavljenih fotografija i malo pznatih priča o našem lepom tramvaju. Izvin što sam dosadan ali skupljam sve što se objavi o tramvaju sa željom da ga sačuvam od zaborava. Unapred hvala.

 2. Lansky kaže:

  Imam nešto u pripremi ali fali još par “kockica”. Sutra ide tema iz četrdesetih.

 3. sutram kaže:

  Hvala, nestrpljivo čekam sutra. Interesuje me, imaš li neka saznanja o ukrsnici ili mimoilaznici kako li se već kaže,(kod nas na železnici gde sam proveo skoro ceo radni vek, mesto gde se sastaju dva voza iz suprotnih smerova zove se ukrsnica) koja se nalazila u Štrosmajerovoj ulici kod pošte 1. Koliko se ja sećam, tamo je bila jedina triangla koja je iz nekih meni nepoznatih razloga bila van funkcije u to vreme. Triangla je omogućavala saobraćaj tramvaja direktno iz Malog Bajmoka prema Aleksandrovu, zatim iz Aleksandrova prema Paliću i konačno iz Malog Bajmoka prema Paliću i obrnuto. Ja se sećam situacije negde krajem 1968. kada ta famozna triangla nije funkcionisala jer je skretnica koja je spajala prugu Mali Bajmok – Palić sa prugom Pošta-Aleksandrovo bila demontirana pa tramvaji nisu mogli ići direktno iz Malog Bajmoka za Aleksandrovo. Uh, ja se malo zaneo. Izvini.

 4. vule024 kaže:

  Lansky ocel bit jos nekih starih prica o Spartaku?

 5. Lansky kaže:

  Skupljam i građu sa starog Spartaka. Evo jedne slike, bila je ranije ali nisam napomenuo da je levo u šeširu Tirnanić, tada selektor reprezentacije. Ovo je na Spartaku 1958. godine.

   

 6. sutram kaže:

  Super, divno, hvala puno.

OSTAVITE KOMENTAR