Voli da se takmiči sa vremenom

Milica Šoštarec je veoma rano počela da se bavi plivanjem, ali je vrlo brzo shvatila da je to njen sport i da u vodi može mnogo toga da postigne.

Medalje, pehari, pohvale koji su usledili bili su samo dokaz i potvrda sjajnih rezultata koje je ostvarivala u bazenu.

 

– Plivanjem sam se počela baviti sa pet godina, kada me je tata odveo na prvi trening. Već na početku sam bila jako dobra, svidela mi se atmosfera, društvo. Volela sam kao mlađa da posmatram starije kako plivaju i zamišljala sam sebe kako i ja jednog dana plivam tako brzo kao oni. Bila sam najbolja u svojoj grupi i to je bio jedan od razloga što sam nastavila da treniram, jer sam želala još da napredujem i postižem još bolja vremena – priča Milica, članica Plivačkog kluba Spartak i reprezentacije Srbije koja se takmiči u disciplinama 50, 100 i 200 metara kraul.

Sećanja na prvo takmičenje su i dalje sveža.

 

– Prvi put sam nastupila na mitingu „Deda Mraz” u Novom Sadu, gde sam osvojila i prvu medalju. Bila sam zadovoljna zato što su se moj rad i trud isplatili, a bilo je lepo primati čestitke i pohvale.

Medalje su se nizale, za sada ih ima oko 300, a sigurno je da će se ta brojka vremenom uvećavati.

 

– Stvarno je teško izabrati najdražu, sve su mi drage na svoj način. Ali medalje sa velikih takmičenja, koje sam osvajala u jačoj konkurenciji imaju posebnu draž i one mi služe kao podsticaj za dalji rad. Za sada mi je najveći uspeh učešće na EYOF–u i osvojene četiri zlatne medalja na Svetskim igrama mladih u Ankari, zatim četvrto mesto na Balkanijadi, a tu je i dosta osvojenih zlatnih medalja na državnim i vojvođanskim prvenstvima.

Prošla godina je bila veoma uspešna za Milicu koja je osvojila pet zlatnih, dve srebrne medalje na državnim šampionatima, tu su i dva zlatna odličja sa vojvođanskog prvenstva, kao i učešća na međunarodnim takmičenjima.

 

– Ove godine se spremam da isplivam norme za Svetsko i Evropsko juniorsko prvenstvo. Sigurno da neće biti lako, ali želja da se nastupi na tim velikim takmičenjima će biti moj najveći podstrek na treninzima, zato se nadam da će se taj trud isplatiti i da ću ostvariti ciljeve – kaže Milica, učenica prvog razreda Srednje medicinske škole.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

4 + 6 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 13 + 13 ?
Please leave these two fields as-is: