Vozač autobusa zaspao?

Jutros se u saobraćajnoj nesreći na autoputu između Subotice i Beograda kod petlje Bačka Topola dogodila saobraćajna nesreća u kojoj je poginula turska državljanka, a tri osobe su zadobile teže telesne povrede.

 

U saopštenju koje je poslala PU Subotica se navodi da je ujutru u 5,40 časova, na autoputu između Subotice i Novog Sada, kod Bačke Topole, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je jedna osoba podlegla povredama na licu mesta.

Jpeg

– Vozač autobusa, turskih registarskih oznaka, koji se kretao iz pravca Novog Sada ka Graničnom prelazu Horgoš, iz za sada neutvrđenih razloga, izgubio je kontrolu nad vozilom i sleteo sa puta. U saobraćajnoj nezgodi, poginula je turska državljanka, dok je ostalih 36 putnika zbrinuto u Opštoj bolnici u Subotici, gde će nakon ukazane medicinske pomoći biti utvrđen tačan broj povređenih lica. Uviđaj na mestu nezgode, izvršili su tužilac Osnovnog javnog tužilaštva i pripadnici saobraćajne policije Policijske uprave u Subotici – zaključuje se u saopštenju subotičke policije.

 

Putnici su u šoku, uplakani, sa vidiljivim lakim telesnim povredama po rukama i licu.

 

– Spavao sam kada se dogodila nesreća. Krenuo sam u obilazak evropskih gradova, i išli iz Beograda ka Budimpešti. Imam povredu na glavi, ali se dobro osećam – kaže Bestami Đebeđi iz turskog grada Hataj.

 

Načelnik urgentnog odeljenja Opšte bolnice u Subotici, Goran Babičković je rekao da je 37 pacijenata dovezeno kolima Hitne pomoći i da su svi zbrinuti i pregledani.

 

– U Bolnici je jedan pacijent zadržan zbog komocije mozga na odeljenju neuro-hirurgije, a drugi pacijent je zadržan na odeljenju reanimacije zbog povrede grudnog koša. Taj pacijent je transportovan u Institut u Sremskoj Kamenici – istakao je Goran Babičković.

 

Branislav Rankov javni tužilac u Osnovnom javnom tužilastvu u Subotici kaže da je vozač autobusa, koji se sumnjiči da je prouzrokovao nesreću zbog svoji ranijih problema sa srcem, a ugrađen mu je i bajpas smešten je u Opštu bolnicu u Subotici gde se nalazi na posmatranju. Kada bude u stanju policija će ga spovesti u tužilaštvo da da izjavu.

 

– Tokom dana svi putnici u tužilaštvu će da daju izjave, a kako saznajem turska vlada je organizovala avionski prevoz za njihov povratak u Tursku – istakao je javni tužilac u Osnovnom javnom tužilaštvu, Branislav Rankov.

 

Za nesreću putnici krive vozača i smatraju i da je zaspao. Kako saznajemo putnici će kada se vrate kući, ponovo početi, odnosno nastaviti svoje putovanje.

 

Česte su nesreće sa tragičnim posledicama kod petlje Bačka Topola. Deo autoputa kod Bačke Topole svake godine odnese po nekoliko života.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR