Vozom, ako je moguće…

Subotica i Segedin su pobratimljeni gradovi, međutim putovanje iz jednog u drugi grad nije nimalo lako. Sa teškoćama se suočavaju i oni koji putuju kolima, jer su gužve na graničnim prelazima u određenim intervalima prevelike, ali i oni koji nemaju sopstveno vozilo pa moraju da biraju između voza i autobusa, no nije sigurno da izbor uopšte postoji…

 

U proteklom periodu, tačnije od jula, voz po nezvaničnim informacijama ne saobraća više ni do Horgoša. O razlozima ove obustave prevoza će nas Željeznice Srbije tek obavestiti, kao što su odgovor obećali i na pitanje zbog čega voz, ukoliko uopšte saobraća, ne prelazi državnu granicu.

ruski-voz

Na pitanje Magyar so-a: „Od kada se može očekivati promena trenutne situacije, odnosno kada će Železnice Srbije dobiti dozvolu za ulazak u Mađarsku?“, Državne željeznice Mađarske (MAV) su odgovorile: "Za saobraćaj željezničkih vozila na teritoriji pojedinih zemalja su potrebne dozvole te iste države, a Mađarska još nije izdala ove dozvole za nove vozove, koje je Srbija stavila u promet prošle godine, iako je Srbija već učinila korake u tom pravcu. Ukoliko dozvola stigne, vozovi će moći saobraćati i na teritoriji Mađarske, ali se ne zna kada će te dozvole Mađarska izdati.

 

Situacija je trenutno takva da se ne zna tačno kada i koji vozovi saobraćaju i do koje stanice idu. To je veliki problem za putnike koji moraju da se snalaze kako znaju i umeju, uprkos tome što postoji red vožnje.

 

Magyar szoKOMENTARI

 1. ivan kaže:

  A i ti madjari, Hitleru je bio dobar onaj sinobus a oni se  kao prave fini.

 2. Megatron kaže:

  Izgradite stazu za bicikle izmedju SU i Szegedina !

 3. Nebitno kaže:

   

  ivan:

  A i ti madjari, Hitleru je bio dobar onaj sinobus a oni se  kao prave fini.

   

   

  Prvo, naši šinobusi nemaju veze sa Hitlerom. Pravljeni su u Goši u periodu od 1955. do 1969. godine

  Drugo, da li je normalno da jedna država ima stav da jednu vrstu vozila javnog prevoza ne menja 60 godina?!? U nenormalnoj državi da. Štaviše, hteli bi da se ništa ne menja hiljadama godina jednako kao ni oni na svim funkcijama na kojima se inače decenijama rotiraju. Svi oni kažu "manite se promena dok ne odem u penziju a posle menjajte šta hoćete". I tako sa kolena na koleno.

  Ja još čekam obećani Srpski Mercedes, Srpski mobilni Motorola, Srpsku fabriku čipova…

 4. ivan kaže:

  A i vi nemate smisla za salu, oni stari sinobusi nisu napravljeni za vreme Hitlera ali skoro. Licno sam prisustvovao sceni na stanici u Segedinu kada se na njemu nesto zapalilo, majstor digao poklopac malo uduvo praha nesto gledao cackao i rekao vozimo. Od sramote ja to nebi nigde slao dalje od Novog Zednika.A najpametnije bi bilo da neki normalni voz ide u Segedin da carinici i policajci budu u njemu i da se pregled obavi tokom puta bez stajanja. To bi ja nazvao normalnom vezom

   

OSTAVITE KOMENTAR