Vraćen deo ukradene stoke

Brzom i efikasnom akcijom policije pronađen je deo stada ovaca koji je ukraden sa imanja Željka Delića iz Bajmoka.

 

U saopštenju subotičke policije se navodi da zbog sumnje da je izvršio krivično delo teške krađe po ovlašćenju nadležnog tužioca uhapšen je B.T. Iz naselja u okolinu Sombora.

ovce14032014

Osumnjičeni se tereti da je u noći između 30. i 31.marta sa poljoprivrednog dobra u Bajmoku otuđio 61 ovcu i 63 jaganca. Po nalogu Osnovnog suda u Somboru policija je pretresom salaša B.T. Pronašla 92 ovce i jaganjca i vratili vlasniku. Naskon policijskog zadržavanja osumnjičeni će uz krivičnu prijavu da bude doveded na saslušanje u Osnovno javno tužilaštvo u Subotici.

 

Policija i dalje traga i za drugim licima za koje postoji osnov sumnje da su izvršili ovo krivično delo, zaključuje se u saopštenju.

 

Željko Delić živi sa suprugom i troje dece na imanju u Bajmoku. Kada su ga inspektori pozvali nije mogao da veruje da mu je slučaj rešen. Otišao je sa policijom na teren radi prepoznavanja ovaca i kaže da mu je vraćeno 92 ovce i jaganjaca i da nedostaje jedan ovan, osam ovaca i 23 jagnjeta. Nada se da će policija i taj slučaj da reši.

 

– Policija me je pozvala u subotu ujutro i nije mi rekla o čemu se radi. Onda smo otišli na prepoznavanje ovaca. Zadovoljan sam što su pronašli krivce i nadam se da će naći i preostale ovce. Moje ovce su osišali, ofarbali i skinuli sa njih oznake koje dokazuju vlasništvo. Ovce su mi neuhranjene i očekujem da će uspeti da nam vrate i preostale ukradene ovce i jaganjce – objašnjava Željko Delić.

 

Pre šest godina Željko je sa suprugom osnovao farmu ovaca. Prvo su kupili tri ovce, a onda stalno ulagali u novi posao. Ovoje su bili ostali bez posla i uložili su u novi biznis od koga živi ova petočlana porodica.KOMENTARI

 1. djomla kaže:

  Ovaj slucaj je slican onom u Radanovcu kada je preko noci nestao tek zasadjeni vocnak. Hoce covek da zivi od postenog rada i onda se nadje jedan ili vise njih kojima je milije tudje.

   

  Njemu jos uvek nedostaju 32 ovce ili jagnjeta. Racunajte koliko je to para. Vise mu se isplati da nabavi "psa koji ne prasta" i da mu svremena na vreme prinese neko jagnje nego da mu tek tako nestane celo stado. 

 2. pravdoljub kaže:

  Za dva jagnjeta mesecno moze imati naoruzanog cuvara. Za psa mu treba par hiljada evra , u odgajivacnici se prodaju psi za obezbedjenje objekta, ali jedan kosta od dve do tri hiljade evra.  Plus za nabavku takvog psa mora proci i sam vlasnik obuku i to kod psa da bi ga isti i prepoznavao u buducnosti i na kraju pas nije toliko pouzdan cuvar ne zbog vernosti nego zbog toga sto moze da se predje na vise nacina od strane kriminalaca, bez obzira koliko je obucen pas. najbolje je platiti coveka ili unajmiti agenciju tu postoje razni oblici zastite od elektronske do fizicke..

 3. Barbara kaže:

  Trebalo bi napokon inicijale kriminalaca pretvoriti u puna imena i prezimena! To ce dati mnogo bolje rezultate u borbi protiv kriminala, barem ce svako znati u svojoj sredini sa kakvim komsijama ima posla

 4. pravdoljub kaže:

  Umesto table u sudu sa imenima duznika koji nemogu zbog otkaza da vrate kredite, mogli bi da postave imena lopova sve sa adresama . Lepo je reko moj deda(bio je policajac) 25 "na tur" i kod 23-eg se zbunis u brojanju pa opet ispocetka..

 5. JimmyQ kaže:

   

  Barbara:

  Trebalo bi napokon inicijale kriminalaca pretvoriti u puna imena i prezimena! To ce dati mnogo bolje rezultate u borbi protiv kriminala, barem ce svako znati u svojoj sredini sa kakvim komsijama ima posla

   

   

  Evo, ja ne mogu da dođem sebi da su onim krijumčarima ljudi konačno objavljena imena…još da imamo i slike… Znam da novinari to ne mogu sami i da ne mogu ništa dok se krivica ne dokaže…ALI, kad je već dokazana bilo bi dobro da se na kratko vratite na slučaj o kojem ste već pisali i dodati kako je slučaj rešen.

  Inače nema smisla ništa, samo inicijali, možda je kriv i reč-dve o slučaju… Možda bi i sudstvo i policija bili malo drugačiji kada bi se o njihovom radu intenzivnije izveštavalo. Makar dva lopova manje u gradu mesečno i meni sve super! 😉

OSTAVITE KOMENTAR