Vratili se maturanti koji su opljačkani u Italiji

Maturanti Srednje ekonomske škole “Bosa Miličević” iz Subotice kojima je u Rimu ukraden autobus, pasoši i lični prtljag juče su u prepodnevnim časovima stigli bezbedno kući. U incidentu koji se dogodio u Italiji na studijskom putovanju niko nije povređen. Roditelji su ogorčeni što im se niko iz škole nije obratio kada se dogodio incident, jer većini dece su bili ukradeni i mobilni telefoni tako da nisu znali šta se dešava. Kažu da su iz medija saznali kako teče dalje putovanje i da su se deca međusobno pomagala, pošto je 43 đaka ostalo bez ijednog dela garderobe, osim što su imali na sebi. Među ukradenim pasošima jedan je bio Hrvatski, a jedan Mađarski.

Slika

– Ne znam da opišem kako sam se osećao. Ne mogu da verujem. Drug mi je pozajmio trenerku i vratio sam se sa jednom kesom. Katastrofa. Posle smo se smejali. Najbitnije je bilo da smo svi bili kao jedan i pomagali se – kaže maturant srednje ekonomske škole koji je na putovanju koje mu je trebalo da bude najlepše, bilo nezaboravno, jer je ostao bez svih materijalnih stvari.

Roditelji su i dalje u šoku i ogorčeni.
Slično se osećaju i drugi roditelji. Koji su najviše ogorčeni na direktora škole i agenciju koja je organizovala putovanje.

– Mi ćemo tražiti smenu direktora. Moje dete nije moglo da mi se javi. Dobijala sam poruke sa brojeva telefona njenih drugarica kako bi znala da je dobro. Niko u školi nije bio u subotu da nam da neku informaciju.Sve smo saznavali iz medija. Želela sam da mi dete ima nezaboravnu eskurziju, a još su uslovi plaćanja bili povoljni. Sada ne znam šta da kažem, neće ostati na ovome – kaže Vukosava Miajlović.

Direktor Srednje ekonomske škole “Bosa Milićević”, Igor Bem kaže da je najbitnije da su deca sigurna i bezbedna i da su tako stigli.
Da podsetimo, u popodnevnim časovima u petak prijavljena je krađa autobusa sa svim pasošima i stvarima u njemu, kao i da je drugi autobus obijen. Prijava je podneta lokalnoj policiji i ambasadi Srbije u Italiji,kada su izdate i privremene putne isprave od strane konzulata.Vlasnik turističke agencije "Profis", Nikola Korać objašnjava da je autobus ukraden kada su đaci sa vodičima i vozačima autobusa stali da predahnu i osveže se u blizini velikog šoping mola. Nalazili su se na putu između Rima i Firence.

– Sva šteta će biti nadoknađena deci, rekao nam je direktor JKP “Subotice-transa”- kaže Korać.
Kako u konzulatu Srbije i Italiji saznajemo do sada su u blizini Rima ukradena tri autobusa i da uobičajene pljačke. Postavlja se pitanje da li će iko odgovarati za šok, strah i pretpljenu štetu dece i roditelja. Na dočeku maturanata nije prisustvovao niko iz lokalne samouprave.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

+ 74 = 81

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 9 + 3 ?
Please leave these two fields as-is: