Vredna Marta

Slonica Marta je tokom cele zime bila veoma vredna. Naime, timaritelj koji radi sa njom, Milan, je uložio silan trud i strpljenje da Martu nauči da po komandi diže nogu na postolje. Ovo nije cirkusna tačka, već je potrebno da joj se stopala neguju kremom a nokti pedikiraju, kao i svakoj dami. Deluje jednostavno ali joj je za ovaj potez bilo potrebno oko 6 meseci neprestanog, naglašavam neprestanog, ponavljanja, taktike i nadmudrivanja.

.

S obzirom na njenu starost, mudrost i karakter to vam je slično kao da baku od 80 godina pokušavate ubediti da koristi mobilni telefon ili računar. Probajte… U svakom slučaju, danas, na komandu – lobo i pokazivanjem na nogu, Marta nju podiže. Kao nagrada, uvek joj sledi poslastica poput banana ili keksa. Pošto je Marta veoma plašljiva ( setite se crtića o slonovima i mišu ) ima dobro pamćenje i ne voli baš svakoga da se petlja oko nje, samo timaritelj Milan ima moć da sa  njom izvršava ove zadatke.KOMENTARI

 1. jasso kaže:

  setio sam se necega,da li je ikad pokusano da se ova slonica spari sa nekim slonom,da donese mlado slonce na svet,ako nije zasto nije i da li je to uopste moguce ovako u zoo vrtu.

 2. Mirjana Alapović kaže:

  Kada bismo teoretski mogli dobiti slona iz drugog vrta na parenje ( što je gotovo nemoguće zbog raznih propisa, standarda i činjenice da nismo u EU niti smo kao vrt članica EAZE – evropske asocijacije zoo vrtova ), mislimo da ga Marta ne bi prihvatila jer je već prešla srednje godine i veći deo života je bila sama.

 3. Anonimni kaže:

  napokon i neka lepa vest

 4. Korisnik kaže:

  Interesuje me, zašto naš ZOO nije član EAZE? Šta je to što nas sprečava?

 5. jasso kaže:

  @Mirjana
  hvala ti za informaciju na moje pitanje i na tvom vise nego korektnom odgovoru, ali mi nije jasno zasto si dobila dva dislejka, ajde sta meni to kace mene neki ne podnose od komentatora, to je za mene jasno ali sta si im ti skrivila, jer kako vidim nisi nista lose napisala.

 6. Mirjana Alapović kaže:

  Zoo Palić nije članica EAZE iz prostog razloga što ne zadovoljavamo njihove standarde, poput naše zemlje što mora da ispuni zahteve za pristupanje EU tako i vrt mora napraviti kompletnu rekonstrukciju nekih objekata. To naravno iziskuje vreme i novac. Polako smo krenuli sa mrtve tačke i nadam se da će tokom ove godine, uz pomoć Grada, Pokrajine i resornog Ministarstva, realizovati nekoliko projekata.

OSTAVITE KOMENTAR