Vršnjačke edukativne radionice

Kako prenosi Tanjug, mladi iz Subotice, okupljeni u omladinskoj organizaciji "Spot" , pokrenuli su program održavanja "vršnjačkih edukativnih radionica" da bi informisali mlade o problemu i posledicama nasilja putem Interneta, saopšteno je danas iz Evropskog pokreta u Srbiji.

"Vršnjačke edukativne radionice" biće organizovane na području Subotice i okoline do 25. marta radi informisanja mladih u osnovnim školama o posledicama elektonskog nasilja.

Iz Evropskog pokreta u Srbiji napominju da je slučaj zloupotrebe maloletnika preko globalne mreže "Fejsbuk", kada je žrtva nasilja putem Interneta bila devojčica iz Niša, ponovo pokazao rizike i negativne strane tog fenomena i pokrenuo pitanje o merama zaštite maloletnika na Internetu.

"Komuniciranje posredovano računarskom mrežom omogućava svima koji imaju pristup Internetu uključivanje u virtuelni život, što može da izazove ozbiljne poremećaje ličnosti, naročito kod mlađih", navodi se u saopštenju.

Državne institucije trebalo bi da putem redovne nastave, ali i vannastavnih aktivnosti obrazuju mlade o tom problemu, da utiču na pravosudne organe i policiju da aktivnije rade na suzbijanju ovog oblika nasilja, poručuju iz Evropskog pokreta Srbije.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

10 + = 14

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 5 + 8 ?
Please leave these two fields as-is: