Vučić dao predlog, “spajaju” sever i jug Srbije

Subotica i Vranje u budućnosti će razmenjivati iskustva na privlačenju investicija i razvoju turizma.

zastava

To je dogovoreno je na sastanku gradonačelnika najsevernijeg i najjužnijeg grada u Srbiji, Bogdana Labana i Slobodana Milenkovića u Subotici.

Inicijativa za saradnju potekla je od premijera Srbije Aleksandra Vučića.

Gradonačelnik Vranja sa saradnicima obišao je Industrijsku zonu Mali Bajmok, u kojoj je smeštena i Slobodna zona, a u kojoj je trenutno zaposleno više od 5.000 radnika u multinacionalnim kompanijama.

Kako je istakao, posebno ih zanimaju iskustva koja se tiču odnosa prema investitiorima – od promicije potencijala i prvih interesovanja, preko gradnje, do započinjanja proizvodnje i nakon toga, kako bi pokušli da ih “preslikaju” u Vranju.

“Očigledno je da je Subotica dosta odmakla u tom pogledu i nadam se da ćemo se i mi u budućem periodu približiti Subotici u razvoju i privlačenju investitora”, rekao je Milenković.

Prema njegovim rečima, u Vranju je zvanično nezaposleno oko 9.500 ljudi, zbog čega je privlačenje investitora prioritet nove vlasti.

Gradonačelnik Subotice Laban rekao je da Subotica od Vranja, na primeru Vranjske banje, može da nauči mnogo u vezi razvoja turizma.

“Očekujemo ulaganja u turizam, oni su zbog Vranjske banje ispred nas, dok mi pokušavamo da Paliću vratimo pravi sjaj”, rekao je Laban.

Vučićev savetnik sa privlačenje investija, nemački ekspert Jerg Heskens, ocenio da ta dva grada mogu mnogo da nauče jedan od drugog.

“Vranje od Subotice može dosta toga da nauči o privlačenju stranih investicija. Probleme koje je do pre šest ili sedam godina imala Subotica sada ima Vranje i na njenom primeru može da vidi na koji način se dugoročno rešava problem nezaposlenosti”, rekao je Heskens.

 

TanjugKOMENTARI

 1. Kum kaže:

  Ma daj koje Vranje… mi moramo pre svega postati univerzitetski grad, kako nismo zadrzali svoju i privukli omladinu iz drugih delova zemlje… a sto se turizma tice iskopirati kompleks iz Morehaloma i to je to…

 2. Sojic kaže:

  U Vranje nema laganje!

 3. rax kaže:

  jako lepa vest, kako se ranije nisu setili, mnogo bi nam olaksali zivot. ovo se javljaju da bi nesto pisali o njima ili sta? ludnica. kako moze vranje da se uporedi sa suboticom. subotica pogranicni grad, na kilometar pocinje eu, samim tim i putevi i zeleznicki saobracaj. nama treba cisto jezero, a ako od vranjana ucimo turizam, daleko cemo stici. sta mi mozemo da naucimo od vranja? da li laban zna da je suboticanima u genima turizam, da li laban zna kada se izgradio palic, kao letovaliste i banja? nemam ja nista protiv labana, niti protiv vranjana, ali se iz ovog vidi da gradonacelnik, kao i svi koji odlucuju o subotici i okolini moraju biti poreklom iz subotice i to bar 300 godina unazad, pa cak ni to nije dovoljno, vec da imaju viziju, isto tako se turizam ne uci ni u madjarskoj, mada su za nas oni mozda jako napredni, ali samo za siromasan narod.

 4. sms kaže:

  Još jedna naprednjačka budalaština za široku upotrebu.

 5. White-Man kaže:

  Od Subotice do Surdulice 😀

 6. glupost kaže:

  Jes glupa vest. Laban ima potrebu da se blamira. neka ode u Madjarsku ili Sloveniju I neka iskopira kupalista i principe poslovanja.

 7. antifašista kaže:

  Mante se vi “stričnjaka” Labana i Vucića ! Vratite vi u Suboticu sve odnešeno za Beograd, dajte nama naše novce da pokrenemo fabrike, da razvijemo školstvi i postaćemo Švajcarska ! Netrebaju nama ovakvi stručnjaci da objajšnjavaju šta je za činiti, samo nas nemojte potkradati i uništavati više ! A te strane izrabljivače vodite za Beograd !

 8. toma kaže:

  Bolje da smo se sprijateljili sa Segedinom!

OSTAVITE KOMENTAR