Vučić na otvaranju fabrike Calzedonia

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić otvorio je u Suboticu fabriku "Gordon", koja posluje u okviru grupacije "Kalcedonia".

 

Premijer je poručio da će Srbija toj italijanskoj kompaniji ponuditi najbolje uslove u regionu, a predsedniku uprave Sandru Veronezeu da umesto najavljenih 2.000, razmisli o zapošljavanju 3.000 radnika.

 

ALEKSANDAR VUCIC

foto: Agencija Tanjug

 

Italijanska grupa već ima fabriku u Somboru koja zapošljava 2.000 ljudi, a najavljeno je da će uskoro biti otvorene dve nove fabrike u Rumi i Apatinu, tako da će posao naći još 2.000 radnika.

 

"Nigde nećete naći bolje ljude, radnike, energiju i marljivost, tako da razmišljate da povećate taj broj i na 3.000 radnika", rekao je Vučić.

 

Premijer je napomenuo i da kompanije iz Srbije mogu da izvoze u Evropsku uniju, Rusku Federaciju, Kazahstan, Tursku, Belorusiju…i da će tako biti i ubuduće.

 

Premijer je poručio da je za otvaranje nove investicije zaslužan grad Subotica, ali i Vlada Srbije, a da od mladih koji će se tu zaposliti očekuje da budu vredni, marljivi i pošteni.

 

"Siguran sam da Srbija za dve godine, uz reforme koje ćemo sprovesti, može da bude mnogo bolje mesto za život i da pobedi konkurenciju u svakom smislu", rekao je Vučić.

 

Otvaranju fabrike prisustvovao je ambasador Italije u Srbiji Đuzepe Manco i potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović i predstavnici lokalne samouprave.

 

Memorandum o razumevanju sa italijanskim investitorom "Kalcedonia", koji se bavi proizvodnjom dečijih, ženskih i muških čarapa, kupaćih kostima i donjeg veša robnih marki "Calzedonia", "Intimišimi", "Falconeri" i "Tezenis" potpisan je novembra 2011. godine.

 

Kalcedonia je zatim osnovala ćerku kompaniju "Gordon" d.o.o. koja je novembra 2013. godine započela proizvodnju ženskih majica "Intimišimi", u novoizgrađenom proizvodnom objektu površine oko 12.000 kvadratnih metara na lokaciji Industrijske zone "Mali Bajmok".

 

TANJUGKOMENTARI

 1. mile protiv tranzicije kaže:

  Vlada Aleksandra Vučića je Subotici u poslednjih 3 godine obezbedila više desetina većih i manjih investicija od kojih su najpoznatiji "Ništa", "Nema ničega" i "Đe je ba ono nestalo".   

  Vučićev slogan: "Ne radimo ništa, niti znamo išta da radimo" je danas doživeo punu afirmaciju jer AleVu ima plan da dodatno zavuče sirotinji ruke u džep smanjivši im penzije za cirka 10%. Istovremeno porašće troškovi energenata za isti procenat, ali su sjajne estradne zvezde u odelima menađera proračunali da će gladan narod ipak preživeti.  

  AleVu je danas priznao da su demokrate ipak bolje radile otvarajući fabriku i odajući im tako počast.

 2. Kertvaros kaže:

  Gledam fotografiju i jedino sto mi pada na pamet je pesma – "Sedela sam za masinom, sila sam

  pitali me oficiri cija sam."

 3. Subotičanin kaže:

  Jadnik imitira Tileta i ostale partijske drugove kada su obilazili pogone…

 4. Nebitno kaže:

  Zašto:

  – subvencije (olakšanje) samo stranim a ne i domaćim privrednicima
  – plate u javnom sektoru (gde je debela ladovina) višestruko veće od plata u privatnom (gde se satire od posla)
  – diskriminacija privrednika i građana a privilegovanje stranih i javnog sektora

  Sve je obratno od onog kako bi trebalo da bude da bismo bili moderno, uspešno, bogato i jako društvo!

  Ne, ne verujem da će biti bolje jer model upravljanja je pogrešan. 

 5. tamo daleko kaže:

  Sta ce Vucic kada mu ponestanu zaliha iz Tadiceve ere? Kada bude morao da obilazi produkte svoga rada? Otvarace makete i postanska pisma…

 6. Stipan kaže:

  @tamo daleko

  "Sta ce Vucic kada mu ponestanu zaliha iz Tadiceve ere? Kada bude morao da obilazi produkte svoga rada? Otvarace makete i postanska pisma…"

   

  Dotle će proći taman toliko vremena da ova garnitura materijalno obezbedi sebe i svoju porodicu 3 generacije unapred minimum. A posle kako bude, njima je svejedno, ako ne budu na vlasti i onda će imati u izobilju. Svaki to radi isključivo za sebe, a za ostale ih boli dupe. Zato nam i tako ide.

  Nije dobar sistem, ko god dođe na vlast, bez obzira na stranku, sve počinje ispočetka, svaki grabi za sebe maksimalno za vreme svog mandata. Sve dok se ne promeni sistem odgovornosti za učinjena dela i nedela, nema nama boljitka.

   

 7. Rastafarijanac kaže:

  Vučko seče vrpcu, a Gojka ni u blizini. Kanda je ovaj poton ji prdn’o u čabar. 🙂

OSTAVITE KOMENTAR