Vučić obišao Svarovski

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić obišao je u Subotici radove na izgradnji fabrike austrijskog koncerna Svarovski, u kojoj će biti zaposleno oko 600 ljudi.Gradnja fabrike bi trebalo da bude završena naredne godine i Vučić je istakao kako je ovo primer dobre saradnje između države i lokalne samouprave.

vucko2

Čitava industrijska zona u Subotici imaće više do 5.000 zaposlenih, što će biti jedno jedinstveno mesto u Srbiji, ocenio Vučić i dodao da se nada i dalje ovakvim investicija,ma u Srbiji.

 

– Presrećni smo što Svarovski proširuje svoje kapacitete u odnosu na ono što je predviđeno. Biće zaposleno između 550 i 600 ljudi. Zadovoljni smo što ljudi iz Svarovskog nisu imali primedbe na ono što je trebalo da uradi Vlada Srbije. Naše obećanje je da ćemo sve probleme koji budu imali rešavati u najbrže mogućem roku i da ćemo pokazati da nisu pogrešili odabirom Srbije kao destinaciju za svoju investiciju – rekao je on i dodao da očekuje i da će Svarovski ispoštovati raspored koji je sam sebi napravio i da će zaposliti koliko je planirano ljudi.

 

Svarovski je izabrao Suboticu zbog blizine Austrije, a nova fabrika moći će lako da se uključi u mrežu proizvodnih kapaciteta Svarovskog. Svarovski ceni visoku profesionalnu podršku koju je dobio od Vlade Srbije u realizaciji prvog dela projekta.

yona

Vučić je kasnije obišao i fabriku Kontitek fluid Srbija, od kojih je zatražio da razmisle o novim investicijama u Srbiji, najavivši još izdašniju podršku Srbije ovakvim investicijama iz Nemačke.

 

Vučić je i obećao da će u roku od dva meseca biti završena saobraćajnica u Privrednoj zoni Mali Bajmok, koja povezuje fabrike Kontinental i Svarovski, u vrednosti između 15 i 16 miliona dinara.

 

On nije želeo da daje obećanja vezano za izgradnju obilaznice oko Subotice, poznatije kao ipsilon krak. Rekao je da je upoznat sa problemom, da je oko tog problema razgovarao i sa liderom Saveza vojvođanskih Mađara Ištvanom Pastorom, te da će rešenje biti pronađeno. 

 KOMENTARI

  1. Austrija kaže:

    Vidi ti četnike kako su postali poslovni ,pa onda glasajmo na njih, premda sve ratove su izgubili ,ustvari oni nisu ni ratovali ,Vukovar i ostali delove Hrvatske su porušili sami Hrvati ,pa su optužili Srbe.

  2. nekoime kaže:

    ko je zvao tog govnara

  3. dr,no kaže:

    Svarovski iz Austrije? ,Investira i gradi na tuđem zemljištu koji su oduzeli komunisti nakon ww 2 ,dobro su ga nasankali srpski ortaci ,samo šta će biti kada stvarni vlasnik otera uljeze poput svaroskog sa svog imanja.

OSTAVITE KOMENTAR