Vunjak: Zvanje akademika nisam kupio

Sledi i četvrta krivična prijava protiv dekana Aleksandra Grubora. Prof. dr Nenad Vunjak reaguje na optužbe Ekonomskog fakulteta u Subotici

Javnim objavljivanjem neslužbene beleške, prof. dr Aleksandar Grubor, dekan Ekonomskog fakulteta u Subotici, zloupotrebio je službeni položaj i zbog toga je u pripremi podnošenje krivične prijave protiv njega za nanošenje moralnog bola, omalovažavanja titule akademika i javne uvrede časti – kaže u reagovanju akademik Nenad Vunjak, bivši dekan ove visokoobrazovne ustanove.

vunjak

Vunjaka je na mestu dekana nasledio Grubor, koji ga je prošle nedelje optužio da je novac od školarina za studente master studija iz Banjaluke želeo da prebaci na račun Akademije nauka Republike Srpske, gde je kasnije stekao zvanje akademika.

– Prema informacijama koje su meni dostupne, predsednik Akademije nauka i umetnosti Republike Srpske uputio je dopis ministru prosvete Mladenu Šarčeviću i pokrajinskom sekretaru za obrazovanje prof. dr Zoranu Miloševiću, iz kojeg se vidi da sam izabran za akademika po strogoj proceduri i zahvaljujući višedecenijskom naučnom, stručnom i obrazovnom radu na prostoru Republike Srpske. Akademija dalje navodi da ona ne prodaje titule akademika, kako to kaže dekan Grubor, a posebno ne za studentske školarine – naglašava prof. dr Vunjak, podsećajući da će ovo biti njegova četvrta krivična prijava protiv Grubora.

Vecernje novostiKOMENTARI

 1. Cicvu Derpe kaže:

  700 eur ispit.

 2. Miklos kaže:

  Grubor je jako koruptivan,samo licni interes i nista drugo.Za lovu je spreman na sve marifetluke.

 3. munkas kaže:

  Isti obojica,koruptivni i pokvareni.Grubor se ulizao sa ovim sto vadi grkljane pa mu jos i doktorat odradio,misli da se ne zna nista u ovom gradu.Docice vreme kada cete morati odgovarati obojica.Kako ga nije sramota da se oslovljava sa dr.Laban.Dno moralno smo dotakli,strasno,strasno….

 4. slobo kaže:

  to je sve ekipa moralnih gromada

 5. Salamander kaže:

  Sve ista bagra, jedino mi je žao što se svi zavaravamo da će neko da odgovara za svoje postupke – biče kao i uvek:”Tresla se gora, rodio se miš”.

OSTAVITE KOMENTAR