Winter fest – Vrijeme darivanja

I ovog decembra održaće se sada već tradicionalni božićni i novogodišnji vašar u centru Subotice. Proizvođači zanatskih proizvoda, rukotovorina i domaće hrane izložiće svoju ponudu na prigodnim drvenim štandovima – kućicama.

 

“Winter Fest” treba da doprinese prazničnoj atmosferi u ovim kratkim danima i dugim zimskim noćima i ponudi građanima ponešto čime bi obradovali sebi drage ljude.

 

Organizator je Javno komunalno preduzeće “Subotičke pijace”.

 

Picture 012

Trajer : "Knjiga je najbolji poklon."

trajer

Šta odabrati za božićni poklon : Najviše se traže knjige o ubistvima i zaverama.

knjige

winter fest suboticaKOMENTARI

 1. JimmyQ kaže:

  Super je vašar. Barem nešto…Samo kad više nema onih najlonskih štandova poput izbegličkog naselja u Keniji 🙂

 2. Kertvaros kaže:

  Sta tacno znaci winter fest i na kome je to jeziku?

 3. nekoime kaže:

  @kertvaros, znaci slava satani i na jeziku drevnih druida pelagonije

 4. Kertaros kaže:

   

  nekoime: @kertvaros, znaci slava satani i na jeziku drevnih druida pelagonije  

  Ja bih pre rekao da je to jezik Subotickih snobova.

 5. Pametnjaković kaže:

  @Kertaros

  Snobovi uopšte ne posećuju Winterfest.

  Oni idu na otmenija mesta, da se tamo pokazuju.

   

 6. Kertvaros kaže:

  Izmisljati kojekave izraze i reci bez ikakvog smisla je zaista smesno i snobovski. Glavno je da zvuce nekako "strano" A da li imaju neko znacenje to nije vazno. Niko u Subotici nije u stanju da objasni pojam -Winterfest. Izuzetak su naravno par balavaca koji se glupiraju po internetu. Isti slucaj imamo sa izrazom "Duzijanca". Nema tog zivog ili mrtvog Bunjevca koji bi mogao sa jezickog stanovista da objasni poreklo te reci,i njeno znacenje ali ce se zakleti da je ono cisto Bunjevacko. Meni je to sve smesno i zalosno u isto vreme. Jednostavno Tragikomicno.

 7. warrior kaže:

  Na promasenu temu u raspravi. Molim Vas da mi objasnite ko su suboticki snobovi i zasto Vam smetaju.

 8. Kertvaros kaže:

  Ja sam postavio samo jedno pitanje i na njega jos uvek ocekujem odgovor.

 9. prozivka kaže:

  @Kertvaros

  winter na engleskom znaci zima, a fest znaci festival. Znaci, zimski festival ili zimski vasar.

 10. Kertvaros kaže:

   

  prozivka:

  @Kertvaros

  winter na engleskom znaci zima, a fest znaci festival. Znaci, zimski festival ili zimski vasar.

   

  Zvuci vrlo logicno. Moj problem je sto sam prelistao nekoliko recnika i nisam naisao na takav izraz. Moguce je da je to enleski kakvim je govorio Lord Greystoke (mladji) Da je sada "winter" a to jeste, (nekad se to kod nas zvalo zima) ali da je to bas  festival…?

  Ovde napišite odgovor…

 11. amacak kaže:

  kertvaroš, google nisi probao?

  https://www.google.rs/search?q=winterfest&oq=winterfest&aqs=chrome..69i57j0l3.4898j0j1&sourceid=chrome&ie=UTF-8

   

 12. Kertvaros kaže:

  Da sam guglao, jesam. Nazalost nisam nasao nikakve paralele izmedju onoga sto google nudi i onoga sto se na Malom korzu odrzava. Jednoj sitnoj merkantilnoj manifestaciji dati pretenciozni naziv, potpuno neprikladan njenom sadrzaju i volumenu kao i podneblju gde se odrzava ne svedoci bas o dovoljnom osecaju za meru i ukus.

 13. amacak kaže:

   

  Kertvaros:

  Da sam guglao, jesam. Nazalost nisam nasao nikakve paralele izmedju onoga sto google nudi i onoga sto se na Malom korzu odrzava. Jednoj sitnoj merkantilnoj manifestaciji dati pretenciozni naziv, potpuno neprikladan njenom sadrzaju i volumenu kao i podneblju gde se odrzava ne svedoci bas o dovoljnom osecaju za meru i ukus.

   

   

  prvo si napisao da ne znaš šta winterfest znači i bio uporan da dobiješ odgovor. kad si ga dobio (nepotrebno svakom ko zna malo engleskog) tvrdio si da reči nema u rečniku. sad ispada da si celo vreme znao da je reč već u upotrebi ali da je tvoja primedba u stvari na sadržaj (čemu onda primedba o tarzanskom engleskom?). jel znaš šta znači kritizer ili i tu treba pomoć rečnika?

 14. Kertvaros kaže:

  Nisam kritizer, jos manje kriticar, samo se pomalo snebivam nad onim ili onima koji su kumovali toj vrlo nespretnoj reci kao i onima koji se njome odusevljavaju. Zanimalo bi me ipak jedno lingvisticki odrzivo objasnjenje reci odnosno pojma koji je tako sveprisutan u Subotici. Mozda ne bi skodila ni jedna mala socijalna analiza koja bi pokazali sta zapravo stoji i koja namera,  kao uzrok razbacivanja stranim recima na pogresnom mestu i u pogresnom znacenju.

 15. Marko :) kaže:

  @Kertvaroš   Svima bi nam bilo drago da umesto u što kritikuješ, uzmeš i organizuješ pored tog winter festa, koji nam ulepša svake godine centar grada, neki festival koji bi nam takođe svima bio drag i da ga nazoveš kako god smatraš da jedan ovakav vašar treba da se zove.

 16. Kertvaros kaže:

  Ono sto me je najvise razalostilo u celoj ovoj prilicno degutantnoj prici je zalosna cinjenica da bas niko nije shvatio u cemu je poenta mog posta. Svako dalje razglabanje ocito ne vodi nicemu. Sorry – sto bi rekli Englezi.

OSTAVITE KOMENTAR