Y karak početkom oktobra

Nakon julskog obilaska gradilišta Y kraka, iskoristili smo povoljne vremenske prilike da opet obiđemo gradilište i na licu mesta se uverimo o dinamici radova.

Da bi građanima bilo jasnije dokle se stiglo sa izgradnjom zaobilaznice, objanićemo proceduru izgradnje. Nakon raščišćavanja terena dolazi se do kote "0", na koju se postavljaju tri sloja različitog materijala. Prvi sloj je pesak, drugi sitno kucani kamen (rizla) i treći je asfalt koji se takođe nanosi u tri sloja debljine od po 6 cm.

U odnosu na stanju u julu kada je veći deo trase bio doveden do kote "0", danas, dva meseca kasnije, veći deo trase je dobio prvi sloj u vidu preska, a mali na malom delu trase je nanešen sitno kucani kamen. Takođe na jednom delu, kod salaša Farkaš, nije postavljen pesak.

Slika

Petlja sa Somborskim putem. Trenutno se nanosi pesak.

Slika

Deo trase kod Somborske petlje gde je faza nanošenja sitnog kamena.

Slika

Slika
Tavakutski put

Slika

Deo trase prema salašu Farkaš, koji je trenutno pust, s obzirom da se vlasnik salaša žalio medijima da su mu mašine ulazile u posed. Nadležni na izgradnji oštro demantuju takve tvrdnje i iz tog razloga u deo trase oko salaša ne ulaze.

Slika
Deo trase koji se ukršta sa putem ka Ljutovu, koji će doživeti korekcije.

Od ponedelja će krenuti radovi na pobijanju šipova koji će nositi nadvožnjake na trasi, što predstavlja višemesečni posao, pa su tvrdnje ministra Mrkonjića da će trasa biti zavšena do prvog januara potpuno neosnovane.KOMENTARI

  1. Markes kaže:

    Neosnovane su izjave bile i te davne 2000. pa je narodni graditelj opet usao u modu, forsirajuci izlizanu frazu "pre roka", kao da se svima onima koji su se zucno borili protiv njega podsmeva.

  2. coyote kaže:

    Mrka je danas bio ljut. Da li zbog 5.oktobra ili zbog toga sto mu je do sivih ćelija doprela ta surova realnost, da od njegovog obecanja nece biti nista.

    http://www.mondo.rs/s184843/Ekonomija/P … _Mrke.html

OSTAVITE KOMENTAR

3 + 4 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 10 + 7 ?
Please leave these two fields as-is: