Y krak će biti izgrađen, tvrdi Dulić

Radovi na obilaznici oko Subotice poznatije kao Y krak biće završeni kao što sam obećao, rekao je ministar za životnu sredinu i prostorno planiranje, Oliver Dulić. Prilikom najave početka radova, ministar Dulić je rekao "dajem svoju političku karijeru da će radovi biti završeni".

– Tačno je da sam to rekao, ali nikada nisam spominjao rokove. Moj kolega ministar za infrastrukturu, Milutin Mrkonjić je isticao rokove i nije u redu da se njegove reči meni pripisuju. On voli da radi stvari pre roka, a ja da ih rešavam. Projekat obilaznice je vredan 25 miliona evra i verujte mi da mene nema projekat ne bi bio završen, jer niko u Beogradu ne zna šta znači y krak – rekao je ministar Oliver Dulić.

Obilaznica oko Subotice duga 23 kilometra gradi se više od dve decenije. Radovi su usporeni u odnosu na dinamički plan usled izmeštanja visokonaponskog dalekovoda i nezavršenosti glavnog projekat. Pored toga, potrebno je da se još jedan deo zemljišta ekspropijiše. Kada će put biti izgrađen Dulić nije precizirao, samo je rekao u toku naredne godine.KOMENTARI

 1. Gost kaže:

  ministre, ministre… 🙁

 2. Filip kaže:

  Nece biti ni sledece godine!!! Ispravlja svoju izjavu datu ranije a opet iznosi pogresnu. Najpametniji su oni koji cute.

 3. otpor 2 kaže:

  Lažov!!!!!

 4. Nuklearni rodoljub kaže:

  ajde ovako ministre, kaži kad će taj posao biti zvršen’ Jedostavno, tog dana i sve je jasno, a onda ko hoćeš, mi to ne tražimo, ponudi fotelju kao garanmciju. Ne mora ali kako drugačije da ti verujemo? kako ?
  Ali pazi, završeno znači završeno po merilima koja važe za put u Nemačkoj, švajcarskoj, Danskoj i tako dalje, a ne po našim običajima, da raskrčimo zemlju, utapkamo, naslažemo materijal, asfaltiramo, ofarbamo i objavimo da je gotovo.
  Ne, ne, bato moj, nego rešeni imovinski odnosi, svi objekti, sve isplaćeno do dinara, nadzor, nezavisni naravno overio, izdata upotrebna dozvola sve cak pak. Kaži prijatelju kad će se to desiti !
  Ne ti ministre, mi dajemo funkciju ako budeš tačan, daćemo ti još jedan mibistarski krug ili nešto drugo po tvom izboru. samo nam to kaži.
  Samo, Izvini još nešto. Pusti to neka rade ovi ljudi kojima je posao izgradnja infrastruktura. Ti si dao Prostorni plan, gotovo tvoja misija je završena. SAko si, dok je plan pravljen čuvao svetu tajnu lokacija i stacionaža na glavnim putevima onda si naš andjeo. Ako si dozvolio da procure podaci pre nego šro parlament usvoji dokument i šef države aminuje, onda te čeka imidž jude.
  čekajući odgovor na to pitanje pitam ministra zašto ga nema na " atomskoj trasi" ovih dana. Jel prođe to nuklearnmo gorivo kroz ovu zemlju. To je eko-političko pitanje. pitanje zrelosti srpske demokratije, pitanje političke kulture. Zašto se tolimo ćuti? Ako se Mrkonjiću omaklo pre vremena da zucne o " seobi atoma" sada kada objavljivanje informacije ne ugrožava tajnost operacije, mogao bi, ko drugi ako ne pre svih ministar ekologije da javi radosnu vest Beograđanima i svima ostalima šta se u stvari desilo.
  Zašto ministar za ekologiju ne napravi taj dobitni smeč u velikoj akciji " Očistimo Sriju" objavom da smo u rusiju ispratili atomsko šđubre, a sa ovim našim domaćim koje je zatrpalo srpske potoke, reke, planine, varoši, dvorišta nosićenmo se lako i dugo.
  Da sam imao priliku rekao bih ti ovo i neposredno, nego nam se u poslednje vreme baš neda

OSTAVITE KOMENTAR

+ 62 = 65

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 6 + 8 ?
Please leave these two fields as-is: