Y krak – opet zastoj

Otvaranje prostorija mesne zajenice, otvaranje gerontološkog kluba, otvaranje fiskulturne sale, otvaranje apoteke itd. samo su neki od naslova koje ste mogli da pročitate u poslednjih par meseci pa i godina, a na čijim skupovima su se pojavljivali političari svi odreda i onih na vlasti i onih u opoziciji. Ali niko do njih nije obišao prava gradilišta: Y krak, Narodno pozorište, Dečje pozorište, ili pak bazene. A zašto?

Radovi na zaobilaznici oko Subotice, stoje. Ne može se više reći ni da se raducka. Mašine sa tog gradilišta su izmeštene, pa se slike urađenih radova praktično poklapaju sa onim uređenim od pre mesec ili dva.

Kod raskrsnice sa putem ka Tavankutu, radovi su stali nakon izgadnje nadvožnjaka.

20. april
Slika

1. jun
Slika

20. april
Slika

1.jun
Slika

Sa druge strane, na delu puta koji se ukršta sa Čantavirskim putem, radovi takođe stoje. Teren je pripremljen za početak radova na nadvožnjaku, ali će radovi na tom poslu početi… kasnije.

Slika

Sa druge strane, na trasi duž autoputa Horgoš – Novi Sad postoje razlike u stepenu izgradnje, uglavnom se smenjuju deonice sa asfaltnim i kamenim slojem. Na pojedinim deonicama u toku je valjanje poslednjeg sloja kamenog tampona, postavljanje zaštitnih ograda, ivičnjaka i ozelenjavanje. Na pojedinim deonicama duž trase dnevno se asfaltira i do 1,5 kilometar puta pune širine, što znači da se dnevno ugrađuje između 2.500 i 3.000 tona asfalta.

Sada već sa sigurnošću možemo reći da se ova trasa neće završiti do 15.jula jer postoji bar jedna tačka na putu koja se ne može završiti u tako kratkom roku, a to je most kod Vrbasa na 81. kilometru.

Na kapitalnim projektima u gradu se ili stoji i čeka ili se polako radi, ali zato krečenje raznoraznih prostorija i postavljanje oluka, ali i farbanje klupa ide punom parom. Čast izuzecima u vidu projekata 51.divizije i Ženskog štranda.KOMENTARI

 1. covek iz mase kaže:

  Slike sve govore. Svaka cast na zapazanju. Politicari (svi do poslednjeg) se utrkuju oko nebitnih stvari dok ono sto treba da se zavrsi stoji.

 2. emanuel kaže:

  hahahaha … jos je najbolje to sto se vidi razlika u brzini rasta trave / korova na pescanim dinama xD od RADA naravno 8-)

 3. Gost kaže:

  Neki su i politicke kariere vezivali za ovaj put. Hm, ko ono to bese?

 4. Mc kaže:

  Stanje nepromenjeno! Ko sve tu obilaznicu nije otvarao …. 0_o?

 5. pera zdera kaže:

  To sto neimari danju izgrade, vile nocu poruse.

 6. Morislav kaže:

  Izmestite zatvor…to bi bilo mnogo bolje nego neki glupi putevi

OSTAVITE KOMENTAR

+ 44 = 50

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 8 + 9 ?
Please leave these two fields as-is: