Y krak pust i dalje

Radovi na obilaznici oko Subotice neće biti nastavljeni ni ove godine, rekao je direktor za izgradnju "Koridorima Srbije", Branko Smiljanić.

 

Da podsetimo, Y krak je stavljen kao prioritetni put i deo Koridora 10, ali novac za nastavak radova nije obezbeđen. Gradonačelnik Subotice, Jene Maglai nije želeo da komentariše, jer kako je objasnio sakuplja podatke o projektu.

ykrak

Radovi su prekinuti 2012.godine zbog nedostatka novca. Onda je bilo obećano da će biti izdvojen novac rebalansom republičkog budžeta za 2013.godinu, ali to nije urađeno.

 

Subotičani više od 30 godina čekaju da se izgradi Y krak. Ostalo je da se uradi deonica puta od Kelebije do petlje Subotica Jug u dužini od 22,3 kilometra. Planirano je bilo da radovi budu gotovi do kraja 2013. godine ali su obustavljeni dok se ne obezbede sredstva iz budžeta Republike Srbije.

 

Do sada je urađeno oko 30% radova na „Y kraku“ koji treba završiti pre svega zbog građana Subotice i okolnih mesta jer će upravo oni imati najviše koristi od izgradnje, ističu u “Koridorima Srbije”.

 

U 2011. godini završena je izgradnja Koridora 10 kroz Vojvodinu, deonica od graničnog prelaza Horgoš do Novog Sada, ukupne dužine 88 kilometara. Vrednost izgradnje autoputa od Horgoša do Novog Sada, uključujući tzv. "Ipsilon" krak iznosila je oko 11 milijardi dinara, a prema najavama tadašnje Republičke Vlade novac je obezbeđen iz budžeta RS.

 

Radovi na Y kraku su počeli 2010.godine, ali su nakon dve godine od izgradnje obustavljeni zbog nedostatka novca.Prema poslednjim informacijama iz 2012.godine ostalo je samo da se postavi završni sloj asfalta i da se Y krak završi. međutim, kako sada stvari stoje Subotičani će još dugo da budu izloženi buci i prašini koju uzrokuje teretni saobraćaj koji prolazi kroz grad.

 

Branko Smiljanić je rekao i da ne može da kaže da rebalanskom neće biti izdvojen novac, ali ni da hoće.KOMENTARI

 1. Srle kaže:

  to je jer direkcija u Subotici ne krpi ni lokalne puteve sve rupa do rupe

 2. k.a. kaže:

  Pre izbora su najavili da ce par ulica nasuti tucanikom , izbori prosli i prestali sa radovima.Kiresku su jos vise upropastili kako su naneli grebeni asfalt,pesak i sljunak,sad rupa ne do rrupe , nego rupa na rupi i po 30-35 cm dubine.Duplo vremena treba da se dodje do asfalta nego sto je trebalo pre sanacije.Amortizeri su skroz propali.

 3. stormwatch kaže:

  Eto, sto je poceo Milosevic da gradi u predizborne svrhe 1990. nece dovrsiti ni njegovi puleni Toma i Alexa…a mi bas mislili da ce grad procvetati kada SNS dodje na vlast.

 4. STeve kaže:

  Sve ljudine od reci 😉

  …Elem, ako se ne varam, neko je vezao svoju politicku karijeru za zavrsetak Y kraka, heh 

 5. pravdoljub kaže:

  A  da se ipak Subotica malo pomeri? Da se prosiri Zagrebacka  i bas nas briga i za vatrogasce koji moraju bas onda izici 🙂 i tako ce od ipsilona ostati samo beton, jer ovo drugo se sve  nosi i sakom i kapom. tako da nije nevolja pomeriti varos nasu, ako smeta..

OSTAVITE KOMENTAR