Y krak – radovi u toku

Sunčani avgustovski dani su iskorišćeni da se dosta toga uradi na kratkoj deonici obilaznice oko Subotice – od Žedničkog do Bikovačkog puta. Većina radova na ovoj deonici su na tri objekta:
– nadvožnjak preko pruge Subotica-Beograd
– nadvožnjak preko Čantavirskog puta
– ukrštanje sa Žedničkim putem koje će se rešiti kružnim tokom.

U zavisnosti od dinamike izgradnje ova tri objekta zavisiće i završetak radova na ovom delu obilaznice. Po planu, puštanje ove deonice bi trebalo da se dogodi u novembru ove godine.

Poslednjih mesec dana je fokus stavljen na kružni tok na raskrsnici sa Žednickim putem.

Radovi su najmanje odmakli na nadvožnjaku preko Čantavirskog puta gde se vrši nasipanje terena novom podlogom i gde se vrše pripreme za postavljanje mostne konstrukcije.KOMENTARI

 1. Aleksa kaže:

  Jadan E-5 put – postao Zednicki. Bravo!

 2. Lajčo kaže:

  Aleksa, imam novost za tebe:
  E – 75 više ne ide kroz Suboticu. Sada se tako zove auto put
  wiki

 3. belial kaže:

  Opet kozije staze?! Svuda u smrdiji auto put obilaznica nama ova zajebacija sa jednom trakom. Bravo vucicu bez njega ovo stvarno ne bi niko napravio

 4. STeve kaže:

  Jeb’o nas sve Y krak 😀

 5. Burdus kaže:

  a kruzni tok ima siroke dve trake kao u novom sadu jedna. a kao neka zaobilaznica se gradi. Al tipicno-beogradski inzenjeri kroje uske puteve u subotici.

 6. anonimussu kaže:

  Alal vam vera

 7. Aleksa kaže:

  @Lajco
  E moj Lajco znam ja to, ali smo mi malo stariji navikli na naziv put E-5 koji je nekada vodio kroz celu Evropu – od Engleske do Istambula. A od E-5 smo dosli do E-75 koji je samo krak evropskog koridora 10.

 8. djordje kaže:

  Znaci konacno ga neko radi!

 9. JaPaja kaže:

  Samo na znanje raznim nacionalistima , sovinistima i mrziteljima (@belial ….) da kazem da je projekat napravljen jos pre vise od tri decenije i da tada Vucic nije bio ni punoletan pa je prozivanje njega primer mrznje koju imaju u sebi a da u ovom slucaju on nema ama bas nikakav udeo.
  Da podsetim mrzitelje prvi i jedini političar koji je izjavio da ne želi davati lažna obećanja za završetak „Y kraka“, je predsednik tadasnje Vlade Vucic. Bio je jasan spominjući i ovu investiciju za čiji završetak nema dovoljno novca, ali i to da će Vlada sve učiniti da se ona završi.
  Po planu ove vlade Y krak treba biti zavrsen do kraja 2019 pa pozivam sve
  mrzitelje na ovom sajtu da se bar do tada strpe.

 10. krass1 kaže:

  Jaste da je projekat auto- puta napravljen pre tridesetak godina, ali ljudi moji ni svi dosadasnji ucesnici u izgradnji istog pojma nemaju koliko puta je taj projekat iz raznih razloga menjan. Najvise iz razloga da bi se sto je moguce vise uradilo sa sto je moguce manje para. A to mozes samo ako ces nesto skratiti, smanjiti, stanjiti… i normalno ugraditi se u budzet.

OSTAVITE KOMENTAR