Z dan 2011 – Subotica

Z Dan se širom planete organizuje sredinom marta sa ciljem da se što više ljudi informiše o Venus projektu, Resursno-baziranoj ekonomiji i Zeitgeist pokretu, a u nameri da uredimo naše društvo u skladu sa savremenim znanjima do kojih se došlo na svim nivoima ljudskog delovanja.

Slika

Ovim povodom organizuju se različite aktivnosti, kako bi se skrenula pažnja na savremena društvena i tehnološka dostignuća, koja mnogi, zbog neobaveštenosti, još uvek smatraju nemogućim i protivnim ljudskoj prirodi. Namera je da i u praksi dovedemo do prevazilaženja zastarelih elemenata društva, kontraproduktivnih i destruktivnih po nas i naše prirodno okruženje.

Z Dan će se u Subotici održati 13. mart, u bioskopu EuroCinema gde će od 16h, biti prikazan film Zeitgeist moving forward nakon čega će biti održan razgovor na temu filma.

Više o ovoj akciji možete pročitati na facebook stranici Z dana
Z dan 2011 Subotica

Slika

Z Dan
Ovaj dan je prvi put obeležen 2009. godine, kada je u 70 zemalja sveta organizovano preko 450 događaja. Gradovi u Srbiji koji su učestvovali u ovom dešavanju su: Bački Monoštor, Leskovac, Bor, Stara Pazova, Beograd, Vršac, Novi Sad i Pirot. Već naredne godine je sinhronizovano organizovano više stotina dešavanja na svim kontinentima, a kod nas je tada obeležen u Beogradu, Novom Sadu, Zrenjaninu i Somboru.
I ove godine se u Srbiji, 12. i 13. marta, organizuje Z Dan na ulici i u zatvorenom prostoru, a deljenje flajera, brošura, diskova sa filmovima, projekcije filmova, predavanja, diskusije, tribine i performansi su samo neki od mogućih načina za učestvovanje u ovom globalnom događaju.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

+ 70 = 78

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 5 + 12 ?
Please leave these two fields as-is: