Za buduće studente trenerskog smera 40 mesta

Trenerski posao je poslednjih godina sve popularniji i u našoj zemlji. Mnogi u tome vide sportski izazov, ali ujedno i dobar posao i dobru zaradu. Upravo zbog toga, ne treba da čudi što je trenerski smer na fakultetima i visokim školama veoma tražen. Visoka škola strukovnih studija u Subotici ove godine upisuje 40 studenata na tom smeru, a važno je napomenuti da su diplome ove škole priznate i u zemljama Evropske Unije, ističe Veselin Bunčić profesor na trenerskom smeru subotičke škole.

“Prijemni ispit sastoji se od praktičnog dela, provere motoričkih sposobnosti, provere tehnike i taktike u odabranoj grani sporta, ali i opštih znanja o sportu”, kaže Bunčić.

On dodaje da je Visoka škola u saradnji sa Sportskim savezom Subotice stavila akcenat na stručno-aplikativni segment trenerskog smera u klubovima.

“Težimo ka tome da što više povežemo teoriju sa praksom kako bismo dali novi kvalitet našim trenerima”, kaže Bunčić i dodaje da njihovi treneri rade širom EU i SAD.

On ističe da, uprkos opštem mišljenju, uspešni sportisti nisu po pravilu i uspešni treneri.

“Dobar trener ne mora imati uspešnu igračku karijeru, ali sigurno da praktično poznavanje sporta pomaže u trenerskom radu jer on svojim iskustvom može olakšati put jednog početnika do vrhunskog sportiste”, objašnjava Bunčić.

On dodaje da je veština jedno, a veština prenošenja znanja drugo, te da je jedino rezultat pravi pokazatelj uspešnog trenera.

Samo školovanje za trenera nije garancija za uspeh u trenerskom poslu, ali posvećen student kroz teorijski i praktični rad, kao i učestvovanje na seminarima može da postigne kvalitet više, zaključuje Bunčić.

 

RTVKOMENTARI

  1. Bivši kaže:

    Reče Bunčić koji je zaposlio svoju ženu Filipinku na mesto bibliotekarke tako što je otvorio konkurs u kojem je pisalo da za bibliotekarku potrebna škola za babice što dotična ima.

OSTAVITE KOMENTAR