Za Hajdukovo odobreno 1,4 miliona dinara za izradu UP

Ministar građevine u tehničkoj vladi Velimir Ilić potpisao je ugovore sa predstavnicima 14 opština u Srbiji, čiji su projekti izabrani na konkursu za sufinansiranje izrade urbanističkih planova, a njihova ukupna vrednost je 21,5 miliona dinara.

VELIMIR ILIC

Ugovore za sufinansiranje izrade urabističkih planova dobile mnoge opštine među kojima je i Subotica, odnosno Hajdukovo, navedeno je u saopštenju Ministarstva građevine dostavljenom Tanjugu.

 

Hajdukovo je dobilo1,4  dinara za izradu urbanističkog plana.Na ovaj način je rasterećen budžet grada, a realizuju se planovi koji su odavno trebalo da budu realizovani.

 

Opštine su podnele zahteve za dodelu sredstava na osnovu javnog poziva koje je raspisalo Ministarstvo građevinarstva i urbanizma 11. februara 2013. Ugovori su potpisani juče u Vladi Srbije, a pravo na dodelu sredstava imale su jedinice lokalne samouprave sa teritorije Srbije koje su u budžetu za 2014. godinu obezbedile deo sopstvenih sredstava za izradu urbanističkog plana za koji konkurišu.

 

Pravo na dodelu sredstava su imale i opštine koje su opravdale ranije dodeljena sredstva za izradu urbanističkih planova.

 

Ministarstvo građevine je na osnovu Pravilnika o raspodeli sredstava za finansiranje i izradu planskih dokumenata, odredilo kriterijume za raspodelu finansija koji su se odnosili na: prioritet planskog dokumenta, broj stanovnika jedinice lokalne samouprave, stepen razvijenosti jedinice lokalne samouprave za 2013. godine i raspoloživa budžetska sredstva jedinice lokalne samouprave za sufinansiranje urbanističkog plana.KOMENTARI

 1. fer kaže:

  svaka cast veljo…naravno i srpskoj naprednoj stranci sve zasluge,bice investicija za nas grad

 2. Anonimni kaže:

  A da li je neko razmišljao o tome da mr Ilić mr Selja nema ovlaštenje niti mandat da potpisuje bilo kakav ugovor, obzirom da je ministar u ostavci i da je ova vlada samo tehnička, bez ikakvih ingerencija, osim donošenja odluka u vanrednim okolnostima, što ova svakako nije… Koliko i da li sam u pravu, pokazaće potezi sledeće vlade i sledećeg ministra tog resora… Živi bili pa videli.. Ovako, za narodne mase i onaj deo naroda opijen magijom pizdoustog, ovo je "vest".

 3. zorandjala kaže:

  NEPOTPISANI znas sve pa i da nepotpisan {makar krstom}parir nije validan .Velja njegov potpisa i TI TVOJ>

 4. STeve kaže:

  1,4 dinara? Da to nije njima mnogo?

 5. Neša kaže:

  Hajdukovo? Kakva slučajnost! Pa baš je tamo glasao Pastor!

OSTAVITE KOMENTAR