Za “Jugu” nema kupca

Nema kupca za „Mini Jugu“, jer niko nije došao na jučerašnju licitaciju u prostorijama Findomestik banke – piše današnja Politika.

 

Banka je prostor ponudila za 180 000 evra. Ukoliko dođe do druge licitacije, zainteresovani kupci će moći da je kupe za 60 odsto navedene cene.

Međutim, Blaško Gabrić smatra da ga je banka prevarila. Naime, avgusta 2008. Gabrić je prihvatio da bude žirant kolegi štamparu Marku Petroviću za kredit od 50 000 evra. Prihvatio je da kao jemac stavi hipoteku na ukupno 315 kvm poslovnog prostora, a sudski procenitelj je odredio da taj prostor vredi 95 000 evra.

 

-„Nisam stavio hipoteku na zemljište, uostalom ta procena nije rađena. Imao sam puno poverenje da banka neće varati svoje klijente i potpisao sam ugovor o hipoteci, međutim u njemu se pod zalogu stavlja četiri puta veći izgrađeni poslovni prostor i oko osam hiljada kvm zemljišta“ – priča Gabrić.

 

Blaško kaže da je pokušao da pregovara sa bankom da mu prolongira vraćanje.

Od banke je tražio i da mu odgovori da li je napravljena greška traženjem procene samo dela njegove imovine na koju je on pristao da stavi hipoteku, a oglašena je prodaja čitavog izgrađenog poslovnog prostora i dela zemljišta, na koje on niti je stavio zalogu, niti je rađena procena vrednosti tog prostora.

 

Ne bežim od svoje obaveze, ali ona se odnosi samo na 315 kvadrata poslovnog prostora, dok ću se za ostatak „Jugoslavije“ koju oni hoće da prisvoje i prodaju, boriti svim sredstvima“ – kaže Blaško za PolitikuKOMENTARI

 1. delija kaže:

  blaskic se pravi tosa 🙂
   

 2. dr. tikvicki kaže:

  HA HA. MALO SUTRA CE DA SE BORI ZA BIVSU JUGU. KO CE NJEMU VEROVATI SVE STO JE DO SAD OBECAVAO BILA JE UVEK CISTA LAZ.

 3. jasso kaže:

  Meni nije jasno,on tu pominje poslovni prostor,to po meni moze biti deo njegove hale gde se nalazi njegova stamparija,ali jedno nagurano brdo,par posadjenih drva ili izgradjenih igralista,nikako ne moze da bude poslovni prostor jer je on uvek tvrdio da to sto radi u ime te njegove mini Jugoslavije radi na dobrovoljnoj i ne profitnoj osnovi,kako onda to moze da bude poslovni prostor,kao sto rece delija blaskic se pravi tosa.

 4. jasso kaže:

  Sad sam na sajtu Blic-a procitao da to nije samo plac na kojem se nalazi mini Jugoslavija,nego da u to ulazi kompletna zgrada stamparije i sve ostalo,a i to da je on tu svoju stampariju iznajmio tom Petrovicu,tako da je svakako morao da vodi racuna o svojoj imovini,a ne sad da kuka na sve strane,osim ako to nije mogao da proda pa mu je to nacin da se resi svega toga,a i vama na sajtu zamerka zasto ne objavljujeta kompletne informacije,nego sve nesto napola,tako da nemamo uvid u celu situaciju pa zato imate svakakvih komentara,pozdrav i nadam se da me necete cenzurisati zbog malo kritike.

 5. Magelan kaže:

  Neka ide kod Karica da trazi pomoc,i tako je za njega lobirao po subotickim firmama za izbore ako se nevaram 2004-2005?!I on je mutivoda,pusti pricu pomogao coveku za kredit i kao nije znao sta se desava?!Folirant….

 6. petar šušnjar kaže:

  Blažo je čovek našeg vremena izuzetne vrednosti. Poštujte ga koliko on poštuje nas na prostoru Jugoslavije po kojoj su nas poštovali i danas nas pamte.

 7. Titov emigrant kaže:

  Za Blaska se ne plasim. On ce isplivati iz svega toga na ovaj ili onj nacin. Sve je to jedna velika finansijska mocvara sa sve sudstvom, bankama i poslovnim ljudima. Sve ce se zvrsiti na sudu a “Dzek pot” iz sudnici odnosi onaj koji zna i moze onog drugog bolje da zavrne ili ima bolje i jace politicko zaledje. Ono sto mene licno cudi jeste cinjenica da je ogromna vecina stanovnistva za vreme SFRJ tako dobro zivela kao nikada u svojoj istoriji i cinjenica je da ni u svojoj buducnosti bas nikada vise nece ziveti kao u Titovoj Jugoslaviji i da opet nema ni trunke zaljenja za tom drzavom. Svi ti milioni ljudi koji su se lazno kleli u Tita, dobili su kaznu koju zasluzuju. Krivokletstvo se strogo i drasticno kaznjava u svim epohama i drustvenim uredjenjima.

OSTAVITE KOMENTAR