Za legalizaciju samo dva dokumenta

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović predstaviće danas Nacrt zakona o ozakonjenju objekata.
Mihajlović će Nacrt tog zakona predstaviti na konferenciji za novinare u Vladi Srbije, saopšteno je iz tog resora.

U Srbiji ima oko milion i po nelegalno izgrađenih objekata.

Subotica-panorama-111

Mihajlović je ranije rekla da će bespravno sazidani objekti biti legalizovani po ceni nižoj i do 130 puta, a šansu da ozakone svoje kvadrate imaće i oni vlasnici koji do sada nisu podneli zahtev za naknadno izdavanje građevinske i upotrebne dozvole.
Vlasnicima će, uz prijavu, biti potrebna samo dva dokumenta – izveštaj zatečenog stanja i dokaz o svojini, najavila je Mihajlović.

 

TanjugKOMENTARI

  1. Dragče Gevaravić kaže:

    Zar nije SNS postavljao pitanje o pravičnosti prema građanima koji su skupo platili legalizaciju u odnosu na one koji su trebali jeftino legalizovati svoje objekte u vreme kada je Oliver Dulić bio ministar i imao sličnu inicijativu kao što je sada ima i članica predsedništva SNS Zorana Mihajlović ?

  2. JAPAJA kaže:

    Taktika je vrlo jednostavna samo je pitanje da li će građanstvo opet da stane na grabulje. Kad su navukle građanstvo na otkup stana niko nije obraćao pažnju na komentare da će se to kad tad obiti o glavu istima. Kad su manje više svi otkupili , alava država je počela da dere sve nenormalnom poreskom politikom. Tako je maksimalni porez na imovinu u Nemačkoj 0.25% dok u Srbiji žive bogati pa je za nas 0.40%.
    Sve što je besplatno postaje posle izvesnog vremena papreno.

OSTAVITE KOMENTAR