Za novorođenče ne mora sve da bude novo

Radnje sa polovnim stvarima za odrasle odavno već nisu novost. Ali trend sa zapada da i najmlađi imaju mesto gde mogu pronaći krpice za sebe, stigao je u Srbiju. Od Niša do Subotice može se pronaći nekoliko radnji sa dečjom polovnom garderobom.

Na prvi pogled nove, ali su zapravo igračke Maše i Mihajla. Kada su ih prerasli njihova mama Laura odlučila je da ih ne baci već da ih proda. I tako je u Subotici otvorila jedan od prvih dečjih seknd hendova u Srbiji.

„Bakinu i dekinu kuću, sve smo pretrpali, i podrum, tavan garderobom i igračkama. Iz razgovora sa prijateljicama i poznanicama znala sam da smo svi pretrpani tom robom, pa sam pomislila hajde da napravimo nešto što još nema. Seknd hendova za odrasle je i tada bilo ali specijalizovanih za decu ne, e tako se stvorila ideja“, objašnjava Laura Repija, vlasnica radnje sa dečjim polovnim stvarima u Subotici.

Sličnu ideju u delo je sprovela i jedna Nišlijka. Iako su u početku sugrađani imali predradsude prema njenoj radnji, sada je situacija sasvim drugačija.

„Čak mogu reći da više kupuju situirani ljudi, ljudi koji su rešili to sami sa sobom da mogu da kupe dobru stvar za mali novac“, ističe Jelena Milojković, vlasnica radnje sa dečjim polovnim stvarima u Nišu.

Subotičanka Laura Repija dodaje kako je danas za decu sve skupo i da zato prodaju garderobu dosta jeftinije.

„Mi pravimo tako cene da otprilike bude duplo jeftinije što se tiče opreme i igračaka, to je duplo, a garderoba je mnogo, mnogo jeftinija. Ako je jedna dečja majica u prodavnici 1.000 dinara kod nas je 200“, napominje Laura.

I baš zato kada vaše dete preraste pantalone, na plišanog medu zaboravi, a krevetac mu postane tesan, ne mora da znači da svi oni treba da završe pored kontejnera. Razmisite da li bi nekome koristili, jer u dečjim radnjama kažu da nema te robe koja ne može naći kupca.

RTSKOMENTARI

  1. mimi kaže:

    Poklonite! Puno je dece koja odrastaju skromno, bez mogućnosti da im se obezbede ” fensi” odeća, obuća ili igračke.

  2. Kum Billy kaže:

    Za mesec dana postajem otac,a zahvaljujući prijateljicama,praktično smo obezbedili garderobu za sina do njegove druge godine. Kao sto su nama poklonili,tako cemo i mi nekom pokloniti kada naše dete preraste te krpice.

OSTAVITE KOMENTAR