Za opremanje privredne zone 9,4 miliona

Ministarstvo privrede odobrilo je subotičkoj lokalnoj samoupravi 9,43 miliona dinara u sklopu konkursa za podršku i unapređenje privrednog ambijenta i privlačenja investicija.

gradska kuca subotica skupstina opstina

Ministarstvo privrede ovim sredstvima podržaće projekat izgradnje atmosferske kanalizacije na lokalciji nekadašnje " II kasarne". 

Sredstvima u iznosu od 9,43 miliona dinara biće sufinansiran deo prve etape u ulicama Vuka Mandušića i Palmina i zacevljenje dela Radanovačkog kanala u dužini od 517,80 metara.

U Javnom preduzeću "Privredno tehnološki parkovi" pozdravljaju ovu odluku i ističu da će sufinansiranjem ovog projekta i gradski budžet biti rasterećen za 9,4 miliona dinara.

"Ministarstvo privrede je, kao sufinansijer ovog projekta, definitivno prepoznalo značaj infrastrukturnog opremanja privrednih i komercijalnih zona i time mi samo pospešujemo uslove i činimo atraktivnijim naše lokacije za buduće strane investitore" – rekao je Tanjugu direktor ovog preduzeća Ivan Saveljić.

Član Gradskog veća zadužen za privredu Nebojša Daraboš rekao je u izjavi Tanjugu da se ovim radovima nastavlja infrastrukturno opremanje pomenute zone, za šta je lokalna samouprava do sada uložila više od 32,2 miliona dinara za dve trafostanice, dela prve faze fekalne kanalizacije i više od dva kilometra vodovoda u ulicama Vuka Mandušića i Palminoj.

Za buduće konkurse na pokrajinskom i republičkom nivou, kako je naglasio, lokalna samouprava takođe ima spremne projekte.

"I ovaj projekat je već bio spreman kada je konkurs otvoren. I na pokrajinskom nivou konkurišemo sa nizom projekata i dobićemo određena sredstva. Mi smo jedna od onih lokalnih samouprava koja aktivno radi na tome i ima pripremljene projekte za sve eventualne konkurse" – rekao je Daraboš Tanjugu.

Pored ovog, sredstva su odobrena za još 17 projekata iz više gradova Srbije, vrednih ukupno 150,7 miliona dinara, koji su namenjeni za podršku i unapređenje privrednog ambijenta i privlačenja investicija u 2015. godini.

 

TanjugKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR