Za otmicu 9 godina

Veliko veće Višeg suda u Subotici, nepravosnažno je osudilo Bundra Srđana sa Palića zbog krivicnog dela otmice iz čl. 134 i krivičnog dela pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela iz čl. 333 KZ, na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 9 godina.
– Srđan Bundra je kao član organizovane grupe, koju su činila još i trojica državljana Federacije BiH, učestvovao u otmici oštećenog pokojnog rasima Husića iz Bjeljine, tako što je trebao da čuva na salašu u okolini Subotice i nakon što je oštećeni doveden mrtav u dvorištu kuće njegove majke ga je zatrpao u nekorišćeni bunar, spalio predmete i oprao vozilo sa kojim je isti doveden. Prema optuženom je produžen pritvor, koji traje od maja meseca prošle godine, dok se ne uputi na izdržavanje kazne zatvora- navodi se u saopštenju Višeg sida u Subotici.
Rasim Husić nestao je 21. aprila 2009., a od porodice je tražen otkup od 150.000 evra.Zajedničkim radom bijeljinske policije, policije FBiH i policije Srbije polovinom maja prošle godine uhapšeni su osumnjičeni. Tijelo Rasima Husića pronađeno je u bunaru u naselju Veliki Radenovac kod Subotice na zemljištu Srđana Bundure.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

+ 78 = 85

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 2 + 4 ?
Please leave these two fields as-is: