Za potpuni zaokret i preporod

Da li je politika vođena poslednjih 16 godina dovela do željenih rezultata? Da li su građani Srbije sigurniji, bezbedniji i mirniji ili su izigrani i uvučeni u neokolonijalizam? Tema ekonomije, obaveznog vakcinisanja, uvođenja GMO, učešća dijapore, lošeg obrazovanja i zdravstva ključne su teme koje će se voditi u predizbornoj kampanji.

Nosioci liste „Srpski preporod“ žele zaokret po svim pitanjima u državi.

Srpski preokret

Osnov pokreta čini ekonomski program profesora Slobodana Komazeca koji je u osnovi suprotan neoliberalnom programu koji zastupaju druge stranke. Zaustaviti dalju privatizaciju preduzeća u Srbiji, preispitivanje postojećih privatizacija, zaustavljanje prodaje zemljišta, vraćanje bankarskog sistema u domaće vlasništvo, ponovno kreiranje ZOP-a i mnogih drugih insitucija države su samo nekih od koraka koje bi trebalo da u potpunosti preokrenu privredni tok u državi.

Po rečima profesora Komazeca, današnja neoliberalna politika je dovela do velikog raslojavanja unutar društva, upliva kapitala sumnjivog porekla, izuzetno male stope privrednog rasta i velike stope zaduživanja kako javnog sektora tako i privrede i građanstva. Trenutni neoliberalni sistem kapitalizma nije u stanju da reši probleme prezaduženosti i nezaposlenosti a građane postavlja u položaj nekolonijalnih robova.

Milivoje Đukanović, potpredsednik „Srpskog preporoda“ za dijasporu je naglasio da je „Srpski preporod“ otvorio kancelarije u mnogim gradovima širom sveta kako bi dijasporu približio matici. Jedan od osnovnih ciljeva dijaspore je da se što aktivnije uključi u zbivanja u Srbiji kako u politici tako i u privredi. Stoga je cilj unapredni sistem glasanja kako bi svim građanima u dijaspori omogućili elektronsko glasanje (kakve imaju druge zemlje), ali i mogućnost da se nakon uspostavlja sistema otvore vrata za ulaganja u privredu. Dijaspora je do sada značajno ulagala u Srbiju ali su ta ulaganja uglavnom bila pomoć ili kupovina nekretnina a veomla malo se ulagalo u privredu. Tu sliku je potrebno promeniti.

Književnik Dejan Lučić, veliki kritičar aktuelnog premijera Aleksandra Vučića je upozorio da se nad svim građanima sprema veliki genocid.

– Treba zabraniti obavezno vakcinisanje. Naša vlast je u pralamentu izglasala obavezno vakcinisanje, a te vakcine nisu naše iz Torlaka, te vakcije nose smrt. Uvode nam GMO. Mi vas pozivamo na pobunu protiv novog svetskog predka. – istakao je Lučić za GradSuboticu.

Sanja Kojic

Za predsednika gradskog odbora stranke „Srpski preporod“ u Subotici je izabrana Sanja Kojić.

„Stranka u Subotici ima dva potpredsednika i devet članova gradskog odbora. Pored mene tu su i Zoran Vidaković i Nikola Miletić. Stranka je okrenuta građanima i građani će imati mogućnost da kod nas dobiju besplatne pravne i ekonomske savete. Bićemo aktivni jer nam je cilj da građanima približimo što više program koji je jedinstven u Srbiji i Subotici“ rekla je Kojićeva za GradSuboticu.KOMENTARI

 1. Subotica najvece selo kaže:

  Iskreno pitam, ko su ovi?

 2. Megatron kaže:

  Preporodjujte se u vasim zavicajima ! Napolje iz Subotice !

 3. Nikola Miletic kaže:

  Ovo su oni:
  kojima se uopšte ne dopada ova naša tužna i teška stvarnost.
  kojima ne odgovara društvo otuđenja i bez budućnosti
  koji žele da se bore protiv masovnog kriminala i korupcije
  koji žele vratiti prave vrednosti u naše društvo..
  Vise o nama: http://srpskipreporod.org/

 4. antiNato kaže:

  @Subotica najvece selo

  organizovali su anti Nato proteste u Beogradu.

 5. Istina kaže:

  Po prvi put na politickoj sceni imamo partiju ciji interes nije forelja. Osnovni interes je primena ekonomskog programa prof.dr. Slobodana Komazeca. Oni koji prate rad njegov znace o cemu je rec.

 6. bac vranje kaže:

  @ antiNato
  pa nesto nisam cuo da su spominjali one koji su prodali zemlju NATO-u , one koji su prodali Kosovo NATO-u i potpisali kapitulaciju i predaju Kosova omrzenim NATO-vcima i koji su potpisali da NATO moze da radi po Srbiji sta hoce i seta kad hoce!! Vec sve nesto tuc-muc!! Ako ste ozbiljni po tom pitanju i niste strani placenici daj te argumente i imena sa zvanicnog mesta od predsednika strane, pa da vidfimo koliko ste ozbinjni sa tim anti Nato protestima koje ste organizovali!!! Ili je ovo jos jedna komedijaska organizacija

 7. Liki kaže:

  hahaha Zoran joj zivote

 8. Lenin kaže:

  Evo za koga glasati!Oni su još nepoznati.A pošto nema više šta ukrasti još će ostati pošteni.I onda na sledećim izborima možemo ih opet birati. 🙂

 9. Joska kaže:

  Kakvi anonimusi i amateri sta je ovo sa politikom.
  Da bas cemo da pravimo zaokret sad jad nam je jrenulo na bolje. Vi biste hteli da nas vracate nazad u zaijret znamo mi to. Ali se ne damo. Sns osvaja jos jedan mandat da nastavimo sve ono sto je gosn vucic zapoceo a to je da nas spasi iz problema u kojima su nas demokrate ostavile…
  Nikakav zaokret ne prihvatamo gubite se

 10. Nikola Miletic kaže:

  Kompletan snimak Tribine za preporod Subotice i Srbije možete poslušati ovde:
  https://youtu.be/krO7U0qQj2g
  Više informacija na:
  http://srpskipreporod.org.rs/

 11. Petar kaže:

  Nap… se …. sns botovi

OSTAVITE KOMENTAR

+ 82 = 83

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 5 + 8 ?
Please leave these two fields as-is: