Za Pozorište je potrebna nova projekcija

Ono što je predvidela da na Pozorištu bude urađeno za četiri godine, zaključno sa 2017-tom, Komisija za realizaciju projekta je generalno podelila u dva dela – u prvom je zacrtano zatvaranje objekta, a u drugom opremanje enterijera u starom delu i osposobljavanje kancelarija za izdavanje.

fasada pozorista

„Sada smo na polovini tog prvog dela, jer fasada prema Trgu Slobode je odrađena i treba da počnu radovi na strani prema Korzou, gde će se stavljati mešovito kamen i staklo, i oni će zajedno sa ugradnjom vrata biti okončani za otprilike pedesetak dana. Pokrivanje, odnosno postavljanje izolacionog sistema na krovu sada je pri završetku, a u okviru šeste faze radova na Pozorištu, u koju spada zatvaranje objekta prema Nušićevoj ulici, priprema se javna nabavka pošto su obezbeđena 64 miliona dinara – od Ministarstva kulture Republike 35 i od Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine 29 miliona dinara. Ostaće još fasada prema Pozorišnoj ulici da se uradi, što će zavisiti od daljeg priliva sredstava“, kaže Peter Blau, koji je predsednik Komisije za realizaciju projekta.  Da li to znači da i pored značajnog napretka na rekonstrukciji i izgradnji Pozorišta za poslednje dve-tri godine neće biti ostvareno ono što je bilo projektovano da se uradi za četiri godine?

„U pitanju je bila četvorogodišnja projekcija, ona je podrazumevala određenu dinamiku obezbeđivanja sredstava za radove i urađeno je zaista mnogo, ali nažalost nije bilo moguće pribaviti toliko da bi sve kompletno moglo da se završi. Zato će ova dinamika morati da se podvrgne reviziji, odnosno biće potrebna nova Projekcija – naravno, pod pretpostavkom da u ovoj i narednoj godini ne dođe do takvog povećanog finansiranja da ona ne bude potrebna, što je teško očekivati. U drugom delu poslova po Projekciji sledi uređivanje enterijera i oni su najzahtevniji jer je u pitanju komletna unutrašnja infrastruktura – voda, struja, gas, grejanje, klima uređaji i slično, da bi se delovi zgrade osposobili za izdavanje“, objašnjava Peter Blau za Subotičke novine.

 

Subotičke novineKOMENTARI

 1. Petar kaže:

  Mister kruzni tok !

 2. bordzija kaže:

  bla bla truć.

 3. roki kaže:

  poenta pozorista na kraju ce biti da se osposobi za izdavanje poslovnih prostorija. Pa zar nije onda bilo bolje da napravite na trgu jedan veliki soping mol?

 4. jasso kaže:

  Naravno da dinamika prikupljanja sredstava nije isla kako treba,jer republika Srbija od kako je ova vlast nije ispunila ni jednu trecinu svojih obaveza,sad cekam da vidim kad su napredni pobedili i u Subotici,koliko ce sredstava sad da dodje,pogotovo sto su sad na vlasti i u Vojvodini,zajedno sa Pastorom…

 5. Tanja kaže:

  „da bi se delovi zgrade osposobili za izdavanje“. A ne da se pozorište osposobi za rad. Sve je jasno.

 6. Ccc kaže:

  Projektujem da pozorište nikad neće biti gotovo, i da Palić nikad neće biti čist
  🙁

OSTAVITE KOMENTAR