Za regionalnu deponiju 19 miliona dinara

Radi brže izgradnje Regionalne deponije u Subotici sa sedam opština je zaključen ugovor o sufinansiranju, a Pokrajinski sekretarijat za finansije odvojio je 19 miliona dinara.

 

Deponija-Subotica-01

 

Pokrajinski sekretarijat za finansije podržao je sa skoro 19 miliona dinara projekat izgradnje Regionalne deponije u Subotici.

 

Kako je saopšteno iz ovog sekretarijata, radi brže izgradnje Regionalne deponije u Subotici, sa sedam jedinica lokalne samouprave koje pored Evropske unije finansiraju ovaj projekat – Suboticom, Bačkom Topolom, Kanjižom, Sentom, Malim Iđošem, Čokom i Novim Kneževcem, zaključeni su ugovori o sufinansiranju ''Pripreme i izrade projektno – plansko tehničke dokumentacije" što se realizuje u ovoj godini.

 

Ukupna vrednost planiranih radova u ovoj godini je 343.966 evra. Opštine i grad Subotica obezbeđuju 180.173 evra, ili 52 odsto sredstava, a Pokrajinski sekretarijat za finansije 163.793 evra, ili 48 odsto potrebnih sredstava. Sekretarijat je, kako je saopšteno, sredstva preneo tokom meseca juna – 18.941.563,04 dinara.

 

Bespovratna sredstva za sufinansiranje višegodišnjih razvojnih projekata koji se finansiraju iz fondova Evropske unije planirana su odlukom o budžetu AP Vojvodine za 2014. godinu u iznosu od 200 miliona dinara. Konkurs je otvoren do utroška sredstava, odnosno do 31. oktobra 2014. godine.

 

"Davanjem ovakve vrste finansijske podrške iz budžeta Pokrajine omogućuje se povlačenje veće mase sredstava iz fondova Evropske unije, a time i brži društveno-ekonomski razvoj, kako Vojvodine, tako i Srbije" – navedeno je u saopštenju sekretarijata.

 

TANJUGKOMENTARI

  1. Juriaj kaže:

    napokon da Kikicima malo svane… toliko godina direktor, a nikako ozbiljne pare da im udju na budzet. toliko su smesni ovi iz SVMa… a predstavljaju se da su posteni i veliki strucnjaci. hahahaha

  2. Lenin kaže:

    Кикицима одавно свануло;још у доба када Тила постао црвени секретар.Већ се онда слутило да ће дотични да ужива у благодетима политичкопрелетачкобизнисменске каријере.Од машинбраварског техничара(ако је истина),до директора ЈКП фирме,када је своју породичну резиденцију пребацио из не баш екслузивне локације у "долину лопова".

OSTAVITE KOMENTAR