Za sanaciju Doma “Kolevka” 630 miliona dinara

U sanaciju Doma “Kolevka” u Subotici biće uloženo više od 630 miliona dinara, obezbeđenih preko Kancelarije za javna ulaganja Vlade Republike Srbije.

Nakon sprovedene javne nabavke, procenjene na oko 650 miliona dinara, posao je dodeljen grupi izvođača koju čine DHC inženjenig iz Beograda, GAT iz Novog Sada, STIM gradnja iz Beograda i Tehno inženjering iz Novog Sada, sa podizvođačima AXIS iz Sremske Kamenice i KVELT iz Novog Sada.

Projektnom dokumentacijom je predviđena kompletna rekonstrukcija i spajanje pasarelom dve zgrade doma, kao i izgradnja nove zgrade domskog smeštaja i sportske hale sa bazenom.

Ono što sledi jeste potpisivanje ugovora, nakon čijeg stupanja na snagu počinje rok od deset dana za uvođenje u posao. Sama sanacija ne može biti duža od 450 kalendarskih dana.

Sredstva za ove namene obezbeđena su preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije.

Kolevka je socijalno zdravstvena ustanova koja zbrinjava decu sa smetnjama u razvoju uzrasta do 26 godina života. Dom funkcioniše puna 24 sata. O deci brine 140 zaposlenih, različitih profila od kojih je 80% uključeno u neposredan rad da decom.

Za svoja dostignuća i brigu o decu institucija i njeni zaposleni dobitnici su brojnih priznanja u zemlji i inostranstvu.

 

RTVKOMENTARI

 1. ludak kaže:

  Za 5 miliona eura mogu da naprave novu kolevku. Kako ovi kradu na nase oci bez imalo stida. Sramota

 2. Izvrnuta torta kaže:

  Kada su u pitanju deca koja žive tamo,ovo je fantastična stvar. Svako ko kaže bilo šta negativno na ovu vest,nema pojma koliko su ta deca puna ljubavi,radosti i sreće i ,zar i oni nemaju prava da se kupaju u bazenu i uživaju u potpuno preuređenom ambijentu .
  Tišina,vi mali,sebični ljudi !

 3. avet kaže:

  @Izvrnuta torto
  Ova deca imaju pravo na sve što imaju i ostala deca, čak šta više, treba da imaju pravo na puno više od ostalih, jer su to deca koja su iz raznoraznih razloga ostala bez pravih ili dobrih roditelja.
  Njihove roditelje niko ne može stvarno da zameni.
  Ovu činjenicu niko ne spori.
  Sramno je da se često velike pare uzimaju na ime sentimentalnosti, sažaljevanja dece, staraca, bespomoćnih lica, na ime poboljšanja uslova njihovih života.
  Daj Bože da se sav novac na njih stvarno potroši.
  Nikako ne mogu da zaboravim bezobrazno visoke cene dečjih ekskurzija kojih smo se naplaćali, da bi naša deca-đaci otputovali negde sa školom.
  Te cene su bile višestruko napumpane, ali se govorilo, pa kakav si ti roditelj kada nećeš tvoje dete da pustiš na izlet.
  Pa je na kraju đačko putovanje koštalo maltene koliko god su izabrane turističke agencije poželele da naplate, kao Svetog Petra kajgana, mada u stvari ni ne znam šta to znači.
  Svejedno, preskupo je bilo.

 4. Punisher kaže:

  Tamo se najvise moze krasti jer niko ne pita nista jer to kao ide deci. A ni deca se ne zale, jer imaju topli dom i osoblje koji se brine o njima. Njima svaka cast.
  Ako sve ide stvarno za decu i po realnim cenama onda ok, ali ako ne onda sve aktere treba strpati u zatvor bez prozora i baciti kljuc.

 5. ludak kaže:

  @ Izvrnuta torta

  Odlican ti je nik pa samim tim i razmisljanje. Znaci posto su u pitanju ta deca, onda je opravdano da se ukrade polovina para. Koja glupost. Zasto nesto sto bi kostalo 2 miliona eura, mora da se plati 5 miliona eura?
  Taj bazen sto ce ta deca dobiti, pa nece im sagraditi olimpijski bazen nego obican mali bazen. I to ne kosta 5 miliona eura

 6. Oki kaže:

  Šta ste zapeli za bazen, i treba dati deci.
  Međutim ovde se pored bazena, navode i rekonstrukcija postojećih zgrada, izgradnja nove zgrade, sportske sale i bazena.

 7. ludak kaže:

  @ Oki

  sve to sto su oni naveli ne kosta vise od 2 mliona da je normalna drzava. Neka je i 3 miliona ali nije 5

 8. ludak kaže:

  U startu je sumnjivo sto ima 5-6 firmi na ovom projektu, pa jos imas i podizvodjaca. To samo znaci da je glavni izvodjac poverio posao podizvodjacu, a to znaci da je cena prenaduvana kada ce zaraditi i glavni izvodjac i podizvodjac.

 9. ludak kaže:

  garantujem da nijedna firma od ovih navedenih nema svoj sajt. Mrzi me da trazim ali pretpostavljam.

 10. Rax kaže:

  Blize se izbori. Sada ce da se povecaju racuni za struju,vodu,gas. Praonice: kolevka i gerontoloski ce sigurno dobiti velike investicije. Ja mislim, da ovde zivi nablesavili narod na zemaljskoj kugli. Zrtvovace sebe i svoju decu, da bi obezbedili lagodan zivot polupismenim politicarima i njihovim pajtosima, tj. Biznismenima.

 11. Izvrnuta torta kaže:

  @ludak
  Ako se po niku sudi,onda pssstttt!

 12. Pravda kaže:

  E, zato Labana vođa čuva!Ja mislim da ovaj pere bez pogovorno i bezkompromisno koliko god treba para za Vučiće…

 13. Glagool kaže:

  Vama subpticanima ni koru hleba ne treba dati nezahvani jedni

OSTAVITE KOMENTAR