Za subotičke studente organizovana predavanja na daljinu

Zbog uvođenja mera za borbu protiv virusa korona i fakulteti u Srbiji su zatvoreni, pa studenti pohađaju predavanja na daljinu, koja su na Visokoj tehničkoj školi u Subotici započela prošlog ponedeljka.
Iako su već imali servise razvijene za takav oblik nastave, na Visokoj tehničkoj školi instalirali su i nove softvere, pa se radi na nekoliko načina, a jedan program omogućava i definisanje virtuelne učionice, dok je u pripravnosti i softver koji se može koristiti za ispitivanje studenata, rekao je direktor te visokoškolske ustanove Igor Firstner.

I studenti Ekonomskog fakulteta u Subotici predavanja prate od kuće, a taj vid nastave pokazao se kao veoma efikasan, prema oceni dekana te obrazovne ustanove Aleksandra Grubora.

Prisustvo se prati, nastava se odvija putem onlajn platforme, a iako će već od sledeće nedelje na taj način biti moguće polaganje kolokvijuma, na završni deo ispita će se ipak čekati do okončanja vanrednog stanja.

Mi smo počeli da realizujemo nastavu na daljinu i uneli smo sve sadržaje koji su potrebni studentima, a aktivirali smo i pričaonice da u realnom vremenu mogu da komuniciraju studenti sa profesorima, kazao je Grubor.

Iako je aprilski ispitni rok trebalo da počne sledeće nedelje, zbog obaveze održavanja završnog dela ispita na fakultetu, nije ga moguće realizovati.

 

TanjugKOMENTARI

  1. Anonimni kaže:

    Oce biti i neke pijanke na daljinu za studente nase lepe

OSTAVITE KOMENTAR