Za vatrogasce sve više posla

Subotička Vatrogasno-spasilačka služba zabeležila je u toku prošle godine rekordan broj od 923 intervencije, pri čemu vatrogasaca ima upola manje od potrebnog broja, izjavio je komandant vatrogasne jedinice Subotica Siniša Kovačević.

 

“Samo u prvih pet meseci ove godine zabeleženo je 505 intervencija, a ako se nastavi taj trend, do kraja godine broj intervencija vatrogasno-spasilačke službe u Subotici popeće se na 1.200”, rekao je Kovačević Tanjugu.

Prema njegovim rečima, to je višestruko povećanje intervencija u odnosu na 90-godine, a od 2006. na ovamo broj interevencija je stalno u porastu.

 

Kovačević objašnjava da je kraj protekle godine obeležio veliki broj poljskih požara, naročito u novembru.

 

“Odmah zatim usledila je i vanredna situacija zbog obilnih snežnih padavina gde su vatrogasci ispoljili i svoju spasilačku ulogu. Kada se sneg otopio, već u martu počela je nova sezona poljskih požara, tako da je u prvih pet meseci ove godine zabeleženo 505 intervencija vatrogasaca, što je pre deset godina predstavljao broj intervencija u toku cele godine”, rekao je Kovačević.

 

Komandant Vatrogasne jedinice Subotica kaže da vatrogasci – spasioci na teritoriji Severno-bačkog okruga u ovom trenutku raspolažu sa 26, dok je u samoj Subotici stacionirano 15 vatrogasnih vozila.

 

Kovačević navodi da u službi radi 71 vatrogasac, što je tek nešto više od polovine potrebnog broja ljudi, odnosno 54 odsto.

 

“Veliki broj mesta nije popunjen. Kandidate za ta mesta imamo, oni su u proceduri primanja, a kada će biti primljeni zavisi od raspoloživog novca”, precizirao je Kovačević.

 

On je dodao da, iako se to očekivalo, završetkom druge trake auto-puta Horgoš – Beograd, broj saobraćajnih nezgoda u kojima interveniše ova služba nije smanjen.

 

RTVKOMENTARI

  1. nenad m kaže:

    tuzno i zalosno sto samo toliki broj vozila ima i to da nespominjemo koliko je ta oprema stara a svaka cast tim momcima koi obavljaju taj rizican i human posao trebalo bi malo vise ulagati u tu granu posto je to jedno od naj bitnijih sektora delatnosti u gradu i u drzavi pozdrav svim vatrogascima subotice i drzave sto manje posla vam zelim pa da vas boje placaju za lencarenje i nista da neradite opet mi nebi zao para bilo

OSTAVITE KOMENTAR