Za verske zajednice četiri miliona dinara

Subotička lokalna samouprava objavila je javni konkurs za sufinansiranje projekata crkava i verskih zajednica za 2014. godinu vredan četiri miliona dinara.

 

crkva vaznesenja gospodnjeg

 

Kako se navodi u tekstu konkursa, objavljenom na zvaničnoj internet prezentaciji lokalne samouprave, predviđeno je sufinansiranje projekata predviđenih za tekuće popravke i održavanje, projekte adaptacije i projekte rekonstrukcije.

 

Pravo podnošenja prijave na konkurs imaju Subotička biskupija, Pravoslavno arhijerejsko namesništvo subotičko, Reformatska crkvena opština, Evangelička crkvena opština, Jevrejska crkvena opština i Islamska verska zajednica, Odbor Medžlisa Subotica.

 

Kriterijumi za dodelu sredstava radi sufinansiranja projekata crkava i verskih zajednica iz budžeta su broj vernika u odnosu na ukupan broj vernika na teritoriji Grada, broj objekata crkve odnosno verske zajednice, da li je verski objekat pod zaštitom kao kulturno dobro, stanje u kom se nalazi objekat, sufinansiranje projekta iz drugih izvora, stepen zadovoljavanja javnog interesa, i unapređenje stanja u oblasti u kojoj se projekat realizuje.

 

Konkurs je otvoren u narednih 15 dana. Više na stranici: Javni konkursKOMENTARI

 1. vokille kaže:

  Toliko o sekularizmu… 

 2. vranje kaže:

  Odlično.Kad crkva ima toliko puno novaca šaljite dicu u popove i časne.

 3. pravdoljub kaže:

  Pitam se koja ce vozila sada da se kupuju? Ovo njima nije nikakva svota jer od raznoraznih kasa i kasica po hramovima  i usput vecitu kuknjavu o ugrozenosti nakupe za nedelju dana ovoliku svotu. Umesto da se ostaraju za sirotinju oni (l)popovi) kupuju sebi aute i grade basnoslovno skupe gradjevine na imanjima svojih bliskih prijatelja i rodbine. Odelenje MUP-a za privredni kriminal bi u Crkvenim sedistima imali pune ruke posla..

   

OSTAVITE KOMENTAR