Za vikend Ukusi tradicije u centru

Četvrti Sajam domaće hrane, vina i rakije “Ukusi tradicije 2014” održaće se od 30. maja do 1. juna na Trgu republike, na šetalištu između Štrosmajerove i ulice Dimitrija Tucovića kod Plave fontane.

foto_sajam ukusi tradicije 2013
Na sajmu će učestvovati oko pedeset izlagača domaće hrane, vina, rakije, rukotvorina i zanatskih proizvoda, koji će svoje proizvode prodavati i promovisati na oko 40 specijalizovanih štandova.


Među proizvođačima hrane koji će učestvovati na ovoj manifestaciji su Udruženje “Lemeški kulen” iz Svetozara Miletića sa suhomesnatim proizvodima, porodica Stokuća iz Sombora sa tvrdim dimljenim sirevima, “Natural Food” iz Blaca sa domaćim pekmezima od šljiva i šipka, Verica Gunjić iz Kraljeva sa pekmezima, ajvarom i domaćom rakijom, “Krancla” iz Čuruga sa štrudlama …


U ponudi domaće hrane će biti i kozijih sireva, meda i proizvoda od meda, kisele paprike sa belim lukom, slatkog od šumskog voća, jagoda, malina, kupina, borovnica…


Za dobru ponudu vina pobrinuće se Vinoteka “Vinomond” koja je okupila veliki broj regionalnih proizvođača, a posetioci ove manifestacije će imati prilike i da vide i kupe veliki izbor rukotvorina i zanatskih proizvoda.


Mesara “Bata Kole” će svakog dana posetiocima pripremati kuvana jela, a slatki program će nuditi “Shoma”, “Poky”, bonbondžija “Dobak” i poslastičar “Dobak”.

Manifestacija “Ukusi tradicije” se uspešno organizuje već tri godine.  Na prošlogodišnjem sajmu je učestvovalo više od četrdeset izlagača na isto toliko specijalizovanih štandova, a manifestaciju je tokom tri dana posetilo više od deset hiljada ljudi.


Sajam traje do 1. juna, a svečano otvaranje je zakazno u petak, 30. juna u 11 časova.

 

foto_sajam ukusi tradicije 2013_2

foto_sajam ukusi tradicije 2013_3KOMENTARI

  1. ja kaže:

    Hoće li opet da odvale astronomske cene, kao i obično?

  2. a kaže:

    Dali se u Subotici moze odrzati nesto kulturno i edukativno, a ne samo promovisanje jela i pica!!!  STVARNO JE ODVRATNO , PA SUBOTICA NE ZASLUZUJE DA NOSI PREDZNAK GRAD!!!!

OSTAVITE KOMENTAR