Za vreme praznika osam osoba pokušalo da izvrši samoubistvo

Za vreme praznika, zaključno sa jučerašnjim danom, osam osoba pokušalo je da izvrši samoubistvo, kažu iz Opšte bolnice. Pri pokušaju suicida, korišćeni su medikamenti, objašnjavaju stručnjaci.

Subotica je suicidogeno područje, odnosno područje gde se učestalije dešavaju autodestruktivne radnje, objašnjavaju stručnjaci. Takozvanih “okidača” ima nekoliko, a jedan od njih je i samoća za vreme praznika, ali između ostalog i prethodno postojanje psihičkih problema. Ove godine broj suicida je nešto manji u odnosu na ranije.

Kako kažu stručnjaci, postoje znaci na osnovu kojih možemo da prepoznamo da li neko ima eventualne sklonosti ka suicidalnim mislima. Treba pratiti svaku promenu u uobičajenom ponašanju osobe, jer se na osnovu primećivanja tih promena, ukoliko postoji sklonost ka suicidu, može pružiti adekvatna pomoći pojedincu.

Osobe koje su pokušale da izvrše samoubistvo su srednje životne dobi, a one su suicid pokušale da izvrše trovanjem lekovima.

RTV Yu eco


KOMENTARI

 1. Stipan Lipi kaže:

  Kad su videli koliko im je para ostalo posle kupovine

 2. Mészáros Mihály kaže:

  Kako vam nije sramota da ovako nesto izjavljujete? Moj pokojni drug primljen 23. i samo video sestrice kad je dobijao obrok a doktora NIKAD.Mucio se 7 dana u bolnici i nazalost odlucio da tim mukama stavi tačku!!!

 3. Udribrigunaveselje kaže:

  Zatvoreni, nema kontakata, grljenja, druženja, većih okupljanja. Svako se okrenuo samo sebi, a i pre korene otkazi, nezaposlenost, migracije, otudjenost, malo vremena i para za odmor i rekreaciju.Teška vremena, ali sada pokazati najveću snagu!

 4. Vlada kaže:

  Ne zurite ljudi tamo, kakva god da je nevolja, to ce doci… Dajte sebi vremena, nikad se ne zna sta je iza coska i sta moze da se promeni, cak i ako ne deluje tako. U ovom krugu su takve karte, ne vredi tropa jer svakako smo svi “all in”.

 5. YU kaže:

  SAM SE RODIŠ I SAM UMREŠ. A OVO IZMEĐU JE NAJTEŽE. SVAKO JE KOVAČ SVOJE SREĆE I AKO TO NEĆEMO PRIZNATI. SVAKO IMA PORODICU I PONEKOG PRIJATELJA KOME BI SE MOGAO OBRATITI ZA POMOĆ.
  POSTOJI LITERATURA KOJU NA KOJU SU MNOGI ZABORAVILI, MUZIKA, ULICA PO KOJOJ SE MOŽEMO PROŠETATI I SRESTI POZNANIKA I ISPRIČAT SE I OSAĆEMO SE DUŠEVNO BOLJE. A SVESTI SVOJ ŽIVOT NA KONTAKT PREKO MOBILOG TELEFONA I INTERNETA, BULJITI VEĆI DEO DANA U TELEVIZOR, U TOM NEMA CREĆE. RAZMISLITE ŠTA SVE U ŽIVOTU STE MOGLI URADITI A NISTE. NIKAD NIJE KASNO DA KRENETE SA REALIZACIJOM. ZA POČETAK POGLEDAJTE PREMA SUNCU.

 6. Komsinica kaže:

  Juce je sahranjen otac dvoje male dece..pokusao samoubistvo lekovima pre nedelju dana, isprali mu stomak i poslali kuci..prekjuce se obesio..

 7. Neodgovornost kaže:

  @ Komsinica

  Onaj ko se obesio i iza sebe ostavio samima dvoje male dece da budu sirocad , za drugo i nije.

 8. John kaže:

  @ Neodgovornost – budalo

 9. Neodgovornost (pred Bogom i ljudima) kaže:

  @ John

  Budala je onaj koji odobrava ismatra da je u redu da neko izvrsi suicid i ostavi malu decu samu bez oca.

OSTAVITE KOMENTAR

+ 39 = 46