Zabrana konzumacije hrane i pića ispred ugostiteljskih objekata


Gradski štab za vanredne situacije Grada Subotice je na svojoj 17. vanrednoj sednici doneo naredbu kojom se naređuje privrednim subjektima koji obavljaju ugostiteljsku delatnost, a vrše šaltersku prodaju hrane putem šaltera, da u periodu od 21 do 6 časova uklone stolove i stolice koji su postavljeni ispred objekta.


U naredbi koju je potpisao komandant Štaba za vanredne situacije, gradonačelnik Stevan Bakić, navodi se da se zabranjuje konzumacija hrane i pića ispred ugostiteljskih objekata iz kojih se vrši šalterska prodaja hrane putem šaltera.

Naređuje se svim licima, koja čekaju da budu uslužena prilikom kupovine hrane iz objekata iz kojih se vrši šalterska prodaja hrane, održavanje fizičke distance od najmanje dva metra, uz obavezno korišćenje zaštitne maske.

Nadzor nad primenama mera ove naredbe vršiće Gradska uprava Grada Subotice putem Sekretarijata za inspekcijsko-nadzorne poslove i nadležni Republički inspekcijski organi.

Ova naredba stupa na snagu odmah. Naredba je doneta na osnovu člana 43. Zakona o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju vanrednim situacijama (Sl. glasnik Republike Srbije“ br. 87/18) a u vezi sa Naredbom o proglašenju epidemije zarazne bolesti kovid-19 („Sl. glasnik Republike srbije“ br. 37/20).KOMENTARI

 1. Trovach kaže:

  Da li su ovi normalni? Zabranjuju konzumiranje hrane i pica na otvorenom da bi ljudi morali uci u zatvoren prostor kako bi se virus efikasnije sirio. Ova esenesposobna vlast sve radi naopako.

 2. amacak kaže:

  pa neće ući, od 21 su svakako zatvoreni i rade samo šaltersku prodaju.

 3. dosta mi je svega kaže:

  Kada će se jednom doneti sledeća Odluka “Zabranjuje je Gradonačelniku, Načelnnici uprave, i ostalim neukim ljudima da kradu i koriste sve privilegije” Samo pitam?

 4. Afet kaže:

  E jbg sad milanovic ne ce moci da pije pivo ispred prodavnice a da prodavnica nije ugostiteljski vec tgrovinski objekat

 5. Duka kaže:

  A ispred prodavnice??
  Ma samo napred..ko im šta može…kao psi kad im donosiš hranu. Em ne možeš prići prodavnici a što je najgore, zapišavaju svaki grm i ćošak u blizini radnje

 6. zoran kaže:

  Komandant?!?
  Kome? Cega???
  Meni sigurno nije!

 7. (ba)laban kaže:

  Nesposobnost ove nakaradne ulizičke vlasti izgleda da nema granica. Zabranjuje se sasvim obična dnevna rutina od koje ne može biti nikakvih negativnih posledica, a dozvoljava se sve što nema veze sa zdravom pameću. Ovo je očit primer kako je njima najbitnije da građane ne gledaju više ni na ulici. Izgleda je strah od tih građana, koji su ih navodno izabrali, prevelik da bi se dozvolilo njihovo bilo kakvo okupljanje.

  Kon(j)ova izjava o tome kako nemaju pravo (čitaj NE SMEJU) da utiču na volju građana da dođu na poslednji ispraćaj Patrijarha govori u prilog tome. Koliko je okupljanje na otvorenom bezopasno će da se pokaže sutra, kad se na ovoj ceremoniji okupi nekoliko desetina hiljada građana. Posle ovoga će okupljanja građana tek da bude, ali sasvim drugim povodom i ova vlast će uskoro da doživi pad of kojeg više neće moći da se oporavi.

  Ovaj narod je lenj, ali kad se desi bolje je da beru kožu na šiljak.

 8. Afet kaže:

  @sta je balaban baćo naviko si da sljokas ispred prodavnice pa ti sad tesko palo nesposobni su gradani kojineznaju masku da nose i da ne piju ispret trg

 9. Pera kaže:

  @”(ba)laban”

  Hajde, ne zamajavajte masu “kritikom nesposobnih”. Te vaše “‘đes ba” ([ba]drug/drugarica) kominterniste, sluge judejaca, postavili ste sami, da od države i naroda prave nakaradu, jad, bedu, pustoš, bolest, smrt.

  “Potrebno je zato stvoriti toliko mnogo beskućnika, da ovi beskućnici budu većina u državi. Stoga mi moramo da palimo. Onda će nam seljaci, koji tamo ostanu bez krova, sami doći i mi ćemo imati narod uza se pa ćemo na taj način postati gospodari situacije. Oni koji nemaju ni kuće ni zemlje ni stoke, brzo će se i sami priključiti nama, jer ćemo im obećati veliku pljačku. Teže će biti sa onima koji imaju neki posjed. Njih ćemo povezati uza se predavanjima, pozorištnim predstavama i drugom propagandom. Tako ćemo postepeno proći kroz sve pokrajine. Seljak koji posjeduje kuću, zemlju i stoku, radnik koji prima platu i ima hleba, za nas ništa ne vrijedi. Mi od njih moramo načiniti beskućnike, proletere. Samo nesrećnici postaju komunisti, zato mi moramo nesreću stvoriti, mase u očajanje baciti, mi smo smrtni neprijatelji svakog blagostanja, reda i mira.”

 10. Miki kaže:

  Dragi moji drugovi od ovih krvopija teško čete se otarasiti-glavni su u korišćenju covida za svoje mutljavine…Uostalom drugo i ne znaju govoriti poput papagaja : ‘ perite ruke ,nosite maske i držite 2 metra ostojanje ,nemojte se rukovati već se pozdravljaljte laktovima poput pingvina ‘…Ali ima i pozitivno u njihovim aktivnostima : vratiće Srbiju u crni srednji vek ,a to je propast…za njih.

 11. Baš taj kaže:

  Birali ste dobili ste.. Ahaaa niste birali pa eto.. Zato ste ih i dobili a sad ćutite i trpite.. Sad samo možete da spustite gaće namestite se i kažete koliko duboko..

OSTAVITE KOMENTAR

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 3 + 5 ?
Please leave these two fields as-is: