Zadovoljni rezultatima policije Srbije i Mađarske

Broj imigranata koji pokušavaju da pređu granicu ove godine je povećan za 27 odsto u odnosu na raniji period, rečeno je u Subotici na sastanku predstavnika policija Srbije i Mađarske. Na osnovu sporazuma o readmisiji mađarska policija je uhvatila i vratila u našu zemlju  4859 imigranata. U borbu protiv ilegalnih migranata uključene su pored pogranične policije  i druga odeljenja.

.

Uhapšeno je više organizovanih  kriminalnih grupa koje se bave prebacivanjem ilegalnih migranata u zemlje Evropske unije. Policija je fokusirana na granicu sa Makedonijom, jer tamo ima propusta i lažni azilanti tuda ulaze u našu zemlju. Prelasci sa graničnih prelaza Mađarske i Srbije su samo posledica, kažu u policiji. Očekuje se  povećan broj migranata i naredne godine zbog svih ovih dešavanja u zemljama poput Libije, Avfanistana, Egipta i drugih zemalja.

.

Mađarska i srpska policija  sarađivala u najtežim trenucima i uspešno rešava problem sa  ilegalnih migracijama.

.

– Izraziti priliv lažnih azilana je bio u julu i avgustu ove godine, dok u novembru je bilo manje. Međunarodna policijska organizacija za kontrolu državnih granica Froteks, na sastanku u Poljskoj je  istakla da su obe policije  ostvarile dobre rezultate po pitanju imigranata. Fronteks je obećao  pomoć u vidu ljudstva i tehnike, a na proleće planiramo još jedan zatak kako bi sumirali rezultate istakli su predstavnici mađarske policije.

.

Problem ostaje vidljim pošto samo ove godine u Subotici Prekršajni sud je procesuirao oko 3000 prijava zbog imigranata i još oko 500 lica sa Kosova.Među svima njima skoro 1/3 su povratnici.

.

Zaključna je ocena da je policija Srbije značajno pomogla u smanjenju priliva nelegalnih imigranata u EU preko granice Srbije i Mađarske, a broj  azilana je sa 16000 smanjen na 7000.KOMENTARI

 1. nesvrstan kaže:

  Hmm… a gde je nestalo (ili ostalo) tih 16000-7000=9000 azilanata?

  Jesu li oni uračunati u popisu?

  Ko reče da se smanjuje broj stanovnika?

  😉

  Mada… kad bolje razmislim, pa i neke naše babe i dede su nekada davno naselili ove krajeve… možda ih je i tada zadesila ista sudbina kao ove nesrećnike što se motaju po okolini Subotice…

 2. Beli kaže:

  Bravo policijo . Ne daj azilantima da pobegnu . Samo neka nam komotno ovde prave probleme . Na to ionako ne reagujete.

   

OSTAVITE KOMENTAR