Zahtev za više opština

Pokret za građansku Suboticu predao je Skupštini grada predlog Odluke o decentralizaciji i formiranju gradskih opština.

Prema tom predlogu, najpre treba da se formira komisija koja će sagledati kompletnu situaciju, napraviti elaborat i odlučiti kako treba da se formiraju gradske opštine. Ono što je najvažnije, finansijski ništa neće biti drugačije, samo će biti drugačija raspodela sredstava.

ljuben hristov

Ljuben Hristov

– Decentralizacija je suštinski oblik napretka lokalnih zajednica, po tome će i najmanje jedinice dobiti priliku da upravljaju sredstvima i projektima koji su u vezi sa njima – objašnjava Ljuben Hristov, sekretar Pokreta za građansku Suboticu. – Uvek naglašavamo da Subotica nisu samo Gradska kuća, plava i zelena fontana, već i Dudova šuma, Čantavir, Šupljak, Tavankut i ostala gradska i prigraska naselja. Zbog toga svi moraju da imaju jednak tretman, a građani jednake uslove života.

Inače, priča o formiranju gradskih opština datira još od pre nekoliko godina, kada je nekoliko političkih opcija tražilo da Bajmok, Čantavir i Palić dobiju status opštine. To se, međutim, do danas nije desilo.

 

Večernje novostiKOMENTARI

 1. Moje ime kaže:

  Bili na vlasti i ništa nisu pametno uradili. Sada bi opet da se vrate na vlast, da i dalje ništa pametno ne rade. Uz ovakvu opoziciju vladaće nazadnjaci još sto godina. Kao da su jedna ekipa.

 2. srbenda iz b.topole kaže:

  …Evo sanse za prozivku…………………!!!

 3. Petar kaže:

  Pa sam vas idejni vodja Maglaj je 2012 isao u kapmanju sa tim predlogom i cim je slucajno postao 2013 go. Grdonacelnik sve zaboravio a mogao je za tri godine da to sprovede ! I eto sad opet ista prica od njega nebi li slucajno mozda postao gradonacelnik Bajmoka ! Sramota Ljubene za cega vas koristi taj pokvarenjak ! Sto se nije on oglasio povodom ovog vec podmece satelite …. dno dna od Jencike !!!

 4. JAPAJA kaže:

  Prozirno , prozirno.
  Ta podvala vam nece proci.
  Kao prvo, Subotica je grad sa oko 150 000 stanovnika vec skoro 100 godina. Broj stanovnika izmedju dva poslednja popisa se smanjio za 8000 a broj zaposlenih u opstinskoj administraciji se povecao sa 220 na preko 500. Umesto da se taj broj drasticno smanji sad se pojavljuju genijalci-prevaranti kako da zaposle jos kojeg iz familije ili partije izmisljajuci podvalu pod nazivom decentralizacija kao sustinski napredak lokalne zajednice. Ako im to dozvolimo to znaci jos veci nameti gradjanima.
  To im ne smemo nikako dozvoliti.

 5. Rastafarijanac kaže:

  Kako ovaj čovek već odavno nije potonuo u zaborav. Imao je milion prilika da nešto uradi, ali ništa osim čampras divana.

 6. Zdravo pametan kaže:

  To što ste za vreme vaše vlasti ugasili mesnim zajednicama sopstvene tekuće račune i ukinuli prava na sopstvene prihode i sve preneli na grad je prava mera decentralizacije! Kako vas nije sramota?!

 7. Anonimni kaže:

  OPSTINE koliko – i ovo je mnogo – SANDOR REPUBLIKA to je isto zahtev

OSTAVITE KOMENTAR

3 + 3 =