Zahvaljujući seriji Subotičanka našla rodbinu u Africi

Subotičanka koja je u seriji Vojna akademija glumila bolničarku zaljubljenu u Risa, upravo zahvaljujući ovoj ulozi, posle više od tri decenije, pronašla je svoju porodicu u toj zemlji.

baja bange

Baja Bague Namkose, rođena je u Subotici, gde je i odrasla. Otac joj je došao u Srbiju i Centralnoafričke Republike na studije i zauvek ostao ovde. Tada je potpuno prekinuo kontak sa familijom, a zahvaljujući ulozi u seriji Vojna akademija, uspela je da dođe do njih.

“Moj tata je došao u Srbiju iz Centralnoafričke Republike da studira, ostao je ovde i potpuno prekinuo kontakt sa celom familijom u Africi, tako da ja nisam imala sa njima. Na snimanju je jedan moj dragi kolega stavio fotografiju na Fejsbuk sa lokacijom Centralnoafrička Republika Bangi. Meni su prijatelji počeli da čestitaju što sam konačno uspela da stupim u kontakt s rodbinom. Bilo mi je jako neprijatno… A onda je moja rođena tetka sa tatine strane videla tu sliku. Usledio je poziv koji me je jako obradovao. Spojili smo se i zbog “Vojne akademije” sam našla rodbinu, rekla je Baja za Blic i dodaje:

“Mama mi je Subotičanka, tačnije, polu-Slovenka, polu-Nemica. Ja sam rođena 31. jula 1980. godine, u Subotici. Majka sam dve divne devojčice, Mije i Vanje. Došla sam u Beograd da studiram, završila sam i magistrirala komunikologiju na Političkim naukama. U televizijskom poslu sam dugi niz godina. Već pet godina radim na jednoj sportskoj televiziji. Imam iskustvo i kao producent, radila sam dokumentarni film “Život je lep”. Pojaviću se u filmu “Incoming” sa Skotom Atkinsonom u glavnoj ulozi, a tu je presudilo mamino poreklo, igram Nemicu Kraus”, kaže za Blic i otkriva kako je dobila ulogu u jednoj od najomiljenijih domaćih serija:

“Moja prva ljubav je gluma, njom sam se bavila od 15. do 20. godine u KPGT-u. Reditelj Dejan Zečević je moj prijatelj i on mi je ponudio ulogu u “Akademiji”. Bilo mi je zanimljivo da igram oficira iz Centralnoafričke Republike, odakle je moj otac, a koju nikad nisam posetila. Svi moji prijatelji znaju da sam to oduvek želela. Sa svih strana sam dobijala upozorenja da je opasno i da tamo ne treba da idem. Naravno da sam istog momenta prihvatila ulogu. Znala sam da ću vrlo brzo zaista otići u tu zemlju. I evo, upravo sam tamo. – U “Vojnoj akademiji” imala sam jako teške glumačke zadatke. Prvi i najteži je bio da loše govorim srpski jezik, iako sam iz Srbije. Toga sam se najviše plašila, jer je tu trebalo imati mere. Mislim da sam uspela. Drugi težak zadatak su bile scene gde je trebalo pokazati emociju, tugu, plač”, zaključila je Baja za Blic, koja se trenutno nalazi kod svoje porodice u Africi.KOMENTARI

 1. Anđa kaže:

  Neko vreme je radila u Snukeru, mislim 😉

 2. jimmy kaže:

  Meni je drago, familija, posebno ako je složna i dobra, može mnogo da znači.

 3. Pravdoljub .. kaže:

  Namkosse Semjuel – Semika. Čovek koji je otac ove lepotice , radio je u FRESH @ co. Čovek je divan i znao sam da ima ćerku i sina no pošto više od deset godina nismo u kontaktu nisam znao da je ćerka mu uplovila u glumačke vode. Inače majčino poreklo vodi iz “zlatnog kraja” u Tavankutu.
  Pozdrav lepoj Baji i celoj njenoj porodici i nikada zaboravljenom prijatelju Semiki.

 4. i kaže:

  Semika stvarno fin i vredan covek i ja ga se secam iz Fresha. Bita ga jednom nas kolega jednom ” Semi kako ide?” a ovaj mu odgovori “Radim ko crnac!” :). Drago mi je za njih da su ok!

 5. Mirjana kaže:

  Svaka cast za baju znam od malih nogu zivele smo u istoj zgradi u subotici ima dva brata Benija i Misela cela porodica je super

 6. uljma kaže:

  baju sam vodila u afriku daleke 84 godine ibila najsrecnija na svetu

 7. Zoran kaže:

  A ko je Guy (Gi) Namkose, koji je sa nama isao u Goran Kovacic? Da li ima veze sa Bajom?

OSTAVITE KOMENTAR