Zahvalnice i značke za vojnike koji su dobrovoljno odslužili vojni rok

Vojnim obveznicima koji su dobrovoljno odslužili vojni rok sa oružjem ili su završili kurs rezervnih oficira u Vojsci Srbije,  u nadležnosti Centra Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu Subotica, uručene su značke i zahvalnice otadžbine, na svečanosti upriličenoj u prostorijama Severnobačkog upravnog okruga.

Stefan Radaković i Mirko Peić Tukuljac, dvojica su od 58 mladića i devojaka, koji su u periodu od 2011, kada je ukinuto obavezno služenje vojnog roka,  do 2016. godine, dobrovoljno odslužili vojni rok sa oružjem na teritoriji Severnobačkog okruga.

TV Subotica

Prisutnim vojnicima su se obratili potpukovnik Goran Raičević,  načelnik Regionalnog Centra Ministarstva odbrane Novi Sad  i potpukovnik Siniša Rangelov, načelnik Centra Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu Subotica, zahvalivši im se na doprinosu jačanju i zaštiti sistema odbrane Republike Srbije.

Načelnik Severnobačkog upravnog okruga Dragi Vučković, istakao je kako su prisutni vojnici dobar primer kako mlad čovek može da bude odgovoran prema sebi i zajednici.

Predstavnici Vojske Srbije pozvali su mladiće i devojke do 30 godina starosti, koji žele, da se prijave za dobrovoljno služenje vojnog roka. U toku godine, ima četiri uputa, u martu, junu, septembru i decembru, a oglas se objavljuje dva meseca ranije. Prijavljivanje se vrši u Centru Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu Subotica.

 

TV SuboticaKOMENTARI

 1. Svetac kaže:

  A Pulin kada ce da sluzi vojni rok?

 2. croat kaže:

  Znacka, nije lose nije lose!

 3. avet kaže:

  “Vojnim obveznicima koji su dobrovoljno odslužili vojni rok sa oružjem”

  Pa po meni, ako su dobrovoljno služili vojni rok , onda bi se trebali zvati vojnim “dobrovoljcima”.
  Kada vidim naziv “vojni obveznik”, to me asocira na vojnu OBAVEZU, a ne nešto što je dobrovoljno.

 4. Istina... kaže:

  Država je izdala vojnike, rezerviste i dobrovoljce koji su je branili u ratovima raspada SFRJ. Sada nenaoružanim “vojnicima” deli livene metalčiće i ‘artije. Samo “napredno”!

 5. Mikica kaže:

  I ja sam pre 28 godina dobrovoljno od služio vojni rok BEZ ZNAČKE I OSTALIH GLUPOSTI

 6. Pravdoljub.. kaže:

  Molio bih gospodina Rangelova koji mi je kao poručnik bio starešina devedesetih u Baru da malo povede računa o gospođi koja je zaposlena u CMO Subotica. Ista je na drzak, bezobziran i ne profesionalan način ove godine na desetine puta svojim ponašanjem omalovažavala ratne veterane , bivše pripadnike vojske i policije koji su joj se obraćali po raznim osnovama u cilju dobijanja dokumentacije radi prilaganja u udruženja veterana radi ostvarivanja prava na novčanu nadoknadu. Zbog DRSKOG ponašanja ove gospođe iz CMO-a mnogi nisu uspeli priložiti svoju dokumentaciju shodno tome ni ostvariti pravo na podnošenje tužbe koja se od strane veterana vodi protiv ministarstva odbrane.

 7. Mister No kaže:

  Obavezni vojni rok je bio terapija za razmažene mamine i tatine sinove,kakav sam bio. U vojsci sam kolko tolko naučio šta je disciplina i red,roditelji su bili mekani prema meni. Nekim današnjim momcima koji znaju da se napiju i nadrogiraju,ali mame spremaju iza njih špriceve i flaše fali malo drila.

 8. Vidity Oszkàr kaže:

  Ja sam oslužio dobrovoljno 2009-te. Jedan od najlepših perioda u mom životu.

 9. Mister No kaže:

  @ Istina
  Nisam u taboru vladajuće elite. Međutim ,mislim da Milośevićeva država nema veze sa ovom. Vučić deli znaćke nenaoružanim regrutima u mirnodopsko vreme. Ne vidim u tome ništa loše. Milošević je delio oružje deci i slao ih u sigurnu smrt,u ratovima kojih ne bi bilo da on nije bio na vlasti. Žao mi je prevarenih ratnih veterana,ali branilu su prevaranta koji je ozakonio kriminal a ne domovinu. Bravo Vučiću,s Orbanom ka Briselu.

OSTAVITE KOMENTAR