Zakopana u podrumu!

Beživotno telo Stane Ivanković (57), umotano u najlonsku kesu, koja je ubačena u džak, nađeno je juče ujutru oko devet sati zakopano u podrumu njene kuće u Trumbićevoj 54 u Bajmoku kod Subotice.
 

Za sada se pretpostavlja da je nesrećna žena, koja primala deviznu penziju, ubijena iz koristoljublja.

.
Ivankovićeva je otputovala 15. jula u Nemačku, gde je naredna tri meseca čuvala stara lica. Vratila se iz inostranstva 15. oktobra, a u Bajmok joj je 17. oktobra u posetu došao njen brat Đuro Uzelac, koji živi u selu Aleksa Šantić, udaljenom oko 20 kilometara od Bajmoka na putu ka Somboru. Međutim, on je nije našao u njenoj kući, u kojoj je od razvoda živela sama, a komšije takođe nisu mogle mnogo da mu pomognu jer je niko od njih nije video poslednjih dana. Stanin brat je zatim prijavio policiji njen nestanak 20. oktobra ove godine. Nesrećni čovek je izlepio ceo Bajmok lecima, a u potrazi za sestrom gostovao je i na nekoliko lokalnih televizija.

.
– Prijavio sam nestanak, sve je bilo zaključano. Policija je morala da obije ulaza vrata. Međutim, unutra nije nađeno ništa sumnjivo, nije bilo ispreturanog nameštaja, niti sam primetio da nešto nedostaje. Više puta su pretraživali celu kuću i dvorište, ali nisu ništa našli. Policija je bila i prošlog četvrtka, kada su službenici u bunaru u dvorištu kuće otkrili dve crvene papuče. Tada su pozvani i vatrogasci, koji  su pretražili bunar, ali ništa sumnjivo nije nađeno – kaže žrtvin brat Uzelac.

 .

Policija je tragajući za ženom 27. oktobra zajedno sa vatrogascima iscrpila vodu iz bunara na njenom imanju. Iako se zbog papuča pretpostavljalo da je žena možda skočila u bunar ili slučajno upala u njega, ispostavilo se da je ubica samo pokušao da zavara trag. Od nestale žene nije bilo ni traga ni glasa punih 16 dana, dok subotička policija u saradnji sa inspektorima za krvne delikte Uprave kriminalističke policije (UKP) nije došla do operativnih saznanja, na osnovu kojih je odlučila da prekopa podrum.

.
– Leš ubijene žene, sa vidljivim povredama, bio je umotan u najlonsku kesu, koja je zatim stavljena u džak koji je zakopan u podrum. Pretpostavlja se da je ubijena zbog para koje je donela iz Nemačke i da je reč o osobi koja je Ivankovićevu poznavala – kaže naš izvor u policiji.
Telo je prevezeno na obdukciju u novosadski institut nakon koje će se znati kako je Stana tačno ubijena.

.
– Bio sam juče u stanici u Bajmoku, ali mi nisu dozvolili da odem do Stanine kuće, niti su mi rekli da je pronađeno njeno telo. Samo su od mene tražili neke podatke i rekli mi da se vratim kući – kaže Stanin brat.

.

Komšije ubijenu ženu opisuju kao izuzetno prijatnu i dragu osobu, koja je sa svima u Bajmoku bila u dobrim odnosima i nikada se nikome nije zamerila.

.
– Rodom je iz sela Aleksa Šantić, ali se još pre 30 godina udala u Bajmoku i tu ostala. Dosta je propatila kada joj je 1995. umrla dvanaestogodišnja ćerka, a potom se i razvela. Često je išla u Nemačku da radi, vraćala se posle nekoliko meseci. Kada je nestala, svi smo mislili da je otišla kod rodbine u Hrvatsku – pričaju komšije.

 .

ALOKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR