Zamena dotrajalih autobuskih stajališta

Korisnici javnog prevoza u Subotici dobiće do kraja godine novih 20 autobuskih stajališta vrednih šest miliona dinara, rečeno je Tanjugu u Javnom preduzeću "Direkcija za izgradnju grada" Subotica.

 

Prema rečima tehničkog direktora ovog preduzeća Jasmina Šečića, dotrajala stajališta biće zamenjena novim na deset lokacija u gradu i deset u prigradskim mesnim zajednicama.

stajaliste

Javno preduzeće "Direkcija za izgradnju grada" ovim nastavlja program započet prošle godine, koji se odnosi na obnovu postojećih autobuskih stajališta u gradu, kojih ima par stotina, od kojih je većina dotrajala i ne obavlja svoju osnovnu funkciju – zaštitu putnika od kiše i vetra.

 

Tako je prošle godine uloženo tri miliona dinara u postavljanje deset novih stajališta, dok je u toku javna nabavka za izbor izvođača radova na postavljanju novih 20 stajališta na teritoriji Subotice, vrednih šest miliona dinara.

 

"Trenutno je u završnoj fazi postupak izbora izvođača radova putem javne nabavke. Preostalo je još da se u roku od deset dana formalizuje sve što treba da se formalizuje i onda ćemo, ako sve bude teklo prema planu, imati izabranog izvođača radova koji bi ove godine treba da izvede narednih 20 autobuskih stajališta, kako je to predviđeno u planu i programu Direkcije", rekao je Šečić Tanjugu.

 

On je dodao da se odabir lokacija za zamenu i postavljanje novih stajališta obavlja javnim prevoznikom – "Suboticatransom", a na osnovu broja putnika i dotrajalosti postojećih "pečurki".

 

Šečić kaže da Direkcija ima pozitivne povratne informacije o odnosu građana prema stajalištima postavljenim tokom prošle godine, da su sporadično registrovali narušavanje grafitima, te da će zbog toga u narednoj godini biti opredeljena određena sredstva za održavanje kako bi ta stajališta bila što dugotrajnija.

 

U Subotici postoji par stotina autobuskih stajališta na gradskim i prigradskim linijama.KOMENTARI

 1. Josa kaže:

  DOtrajale pecurke koje jos imaju svoju funkciju mogli bi premestiti na neka udaljena autobuska stajalisa od grada mesta gde ne postoji ikakva zastita od kise.

  Bolje to nego ih kompletno unistiti. 

 2. Ann kaže:

  Mogli bi slikati poslednje stajaliste autobuske linije 16 u Partizanskih baza i kako su sredili prilaz stajalistu. Nacrtan je pesacki prelaz koji vodi nikud, tj. u njivu. Hvala unapred

 3. Pametnjaković kaže:

  "da su sporadično registrovali narušavanje grafitima, te da će zbog toga u narednoj godini biti opredeljena određena sredstva za održavanje kako bi ta stajališta bila što dugotrajnija."

  Ta određena sredstva za održavanje dugotrajnosti autobuskih stajališta bi trebala biti samo nekoliko pari policijskih pendreka i nekoliko policajaca sa velikim ovlašćenjima što se tiče zaštite zajedničke imovine, a koji bi malo vršljali po gradu i pendrecima vaspitavali mlade vandale koji ne znaju šta da počnu sami sa sobom od dosade.

 4. TROGIRSKA kaže:

  Postoji li mogućnost da linija 3 na delu Bajskog puta dobije te dotrajale pečurke. Bolje i to nego ništa.

 5. HB kaže:

  U Malom Bajmoku postoje mesta gde staje autobus ali to nisu autobuske stanice.

 6. Makova-zadnja rupa kaže:

  Da li smo mi i dalje kraj Sveta?Smešni ste,nemam reči.indecision

 7. Nebitno kaže:

  Naslov: "Zamena dotrajalih autobuskih stajališta"

  Nema napretka dok ne osvane naslov: "Zamena dotrajale poslovne politike preduzeća"

  -*-

  Da krenemo samo od PODATAKA sa zvaničnog sajta preduzeća:

  "Danas "Subotica-trans" ima 81 vozilo, čiji je prosečan vek 9 godina i 9 meseci."

  A onda fotografija (iz drugog izvora):

  S obzirom da je gradski trg za saobraćaj zatvoren 1985. godine, autobusi koji se danas vuku po ulicama, a isti su kao na fotografiji, stari su minimum 30 godina!

  Dalje na zvaničnom sajtu piše:  

  "Mada je "Subotica-trans" javno preduzeće,  posluje na samofinansirajućem principu."

  Svi mi znamo kako se "samofinansira" preduzeće koje pravi gubitke. Netržišno iz budžeta (džepova građana).

  Zato je umesto naslova "Zamena dotrajalih autobuskih stajališta" što pre neophodan naslov: "Zamena dotrajale poslovne politike preduzeća"

OSTAVITE KOMENTAR