Zamena kontejnera

JKP „Čistoća i zelenilo“ Subotica je započelo zamenu kontejnera sa jednodelnim poklopcima, novim kontejnerima čiji je poklopac dvodelni i lakši što će olakšati odlaganje otpada, posebno najmlađim i najstarijim sugrađanima.

– Ovo smo učinili kako bi izašli u susret građanima, da nebi dizali te teške jednodelne poklopce prilikom bacanja otpada, s obzirom da se na kontejnerima sa dvodelnim poklopcem podiže samo jedan mali deo poklopca, kaže rukovodilac RJ “Odnošenje i deponovanje čvrstog komunalnog otpada”, Robert Maluščik.

Prema njegovim rečima, nabavljeno je 210 kontejnera sa dvodelnim poklopcem, koji će biti raspoređeni na javnim površinama užeg cenra grada, a potom će se raspoređivanje širiti ka obodu grada i blokovskim naseljima. Kontejneri koji su do sada bili u upotrebi, biće postavljeni umesto oštećenih koji su povučeni iz upotrebe i pojačati broj raspoloživih kontejnera tamo gde je potrebno, što će po njegovom uverenju doprineti urednijem izgledu površina oko kontejnera, gde se dešavaju situacije da građani ne bace otpad u kontejner, već smeće ostavljaju pored.

JKP čistoca i zeleniloKOMENTARI

 1. Alas kaže:

  Nemamo mi još uvek naviku da bacamo smeće u kante i kontejnere. Udri po džepu onoga koji baca pored kontejnera,koji baca sa terase, ne pokupi kereći izmet, decu stavlja u žardinjere da piške, pa će steći naviku.

 2. marko kaže:

  A da nabavljaju kontejnere s papučicom za otvaranje??

 3. Rax kaže:

  Nazalost, ne vidim mogucnost postavljanja fotografija u komentarima, rado bih to uradila. U zeljeznickoj stanici stanuje neko, cak ima i prodacnica robe iz madjarske. Stanica je pretvorena u smeciste. Verovatno nije u nadleznosti cistoce, mesne zajednice, park palica, ludos palica, ali bi bar ti koji tamo stanuju mogli pocistiti. Uzas, kako zivimo i gde idemo!

 4. bac Vranje kaže:

  @ Rax
  imas pri dnu stranice opciju dodaj sliku

 5. Rax kaže:

  Hvala ti bac vranje, ali ja ne mogu da nadjem.

OSTAVITE KOMENTAR