Zamena rasvete u Dudovoj šumi

Četrdeset novih led sijalica trebalo bi da bude postavljeno duž trim staze u Dudovoj šumi u narednih mesec i po dana. Iz mesne zajednice odlučili su se na ovaj korak kako bi poboljšali bezbednost građana.

Postojeća rasveta duž trim staze u Dudovoj šumi ne osvetljava u dovoljnoj meri stazu, a veoma često je prekrivaju i grane postojećeg rastinja. Kako bi poboljšali bezbednost naših sugrađana koji se u večernjim časovima rekreiraju u ovom delu šume, iz mesne zajednice “Dudova šuma” rešili su da postojeću rasvetu unaprede. Postojeća svetla biće izdignuta,a umesto sadašnjih biće postavljene led sijalice.

U protekla dva meseca u MZ “Dudova šuma” izbetonirano je oko 500 metara trotoara u više ulica. Osim ovog posla u istom periodu , urađeno je i nasipanje tucanikom 120 metara Čačanske ulice čime je olakšano kretanje i pešaka i vozila kroz ovu ulicu. Najveći deo asfaltiranja trotoara urađen je u Kozaračkoj ulici.

Kako kažu u mesnoj zajednici, u planu je da se do kraja godine obavi posao na proširenju ulice Ferenca Sepa na potezu od pruge do Hale sportova. Osim toga, radiće se i posipanje parking mesta desno od Hale, kao i asfaltiranje puta ispred ovog sportskog objekta. Do kraja godine trebalo bi da se asfaltira i trotoar u Praškoj ulici, kao i da se Požarevačka i Kočićeva ulica pospu tucanikom.

 

RTV Yu ecoKOMENTARI

 1. stormwatch kaže:

  Ovo samo Subotica moze…..prefantastichno….od vesti o LED sijalicama doshlo se do sipanja tucanika…je li to i on svetli kaki je dobar?

 2. Lebara kaže:

  Parking ispred i oko hale u ocajnom stanju i to treba asfaltirati

 3. naivan kaže:

  Smetaju grane i lisce za postojeca svetla i onda ce idioti jos vise da izdignu osvetljenje???? I Sta ce se onda videti??
  Mozda tekst nije dobro prenet…
  Pa zar nije poenta da spuste osvetljenje ispod krosnji i lisca?

 4. Megatron kaže:

  Btw u mnogim delovima grada cistoca uopste ne obrezuje granje javnog zelenila. Da se pozabavite malo tom temom ?

 5. sto ce mi objaviti komentar kaže:

  Izbetonirano vise ulica ?????
  Idem kod prijatelja i vidim betoniraju trotoar,pomislim ,svaka cast.Neko se dosetio da ,ako bar nista drugo ( mislim ne pesake) a ono majke sa decom ne moraju putem gurati kolica sa bebama.Kad posle par dana ono tek na trecinu ulice trotoar betoniran i dalje ne.Gledam i shvatim da je u pitanju neki mangas i da su samo zbog njega i samo do njega betonirali trotoar.

OSTAVITE KOMENTAR