Započeli radovi na asfaltiranju Ulice Jug Bogdana

Stanovnici Ulice Jug Bogdana u Mesnoj zajednici Mali Radanovac uskoro će dobiti asfalt. Radovi su započeli prošle nedelje, kada je postavljen tucanik kao podloga, a sada se očekuje presvlačenje ulice asfaltom.  U planu za ovu godinu je i rekonstrukcija još dve ulice u ovom delu grada, Oromske i Dunavske.

Iako je pola Oromske ulice pod betonom, u drugoj polovini je rupa do rupe, objašnjava Klara Gubatović Ostrenko, koja tu živi više od 30 godina. Nekoliko puta su, priča, pokušavali da sa nadležnima dođu do rešenja problema, međutim bez uspeha, a nedavno su pokrenuli i peticiju koju su svi stanovnici potpisali. Ovog puta će, ističe,  biti uporni, a zadovoljili bi se i nasipanjem tucanika.

Još jedna neasfaltirana ulica u tom delu grada, Dunavska, iako kratka, godinama stvara muku njenim meštanima. Vilmoš Ujvari tu stanuje tridesetak godina i prema njegovim rečima, ranije je bio aktivniji u borbi za svoju ulicu, ali je naposletku odustao. U tri navrata se sa komšijama organizovao i nasipao kamenje kako bi zakrpili rupe.

Rešenje problema žitelja ove dve ulice se nazire, jer prema najavi predsednika Mesne zajednice Mali Radanovac, do kraja godine je u planu nasipanje tucanika u Oromskoj i Dunavskoj.

Ove godine odobreno je asfaltiranje Jug Bogdanove, a prošlog četvrtka započeli su radovi u toj ulici.

Osim ove tri ulice, u planu je  i sanacija trotoara u ulici Lifke Šandora. Ištvan Dobo podseća da je u prethodnom periodu obnovljen trotoar u Radnoti Mikloša, kao i da je sređena Pionirska ulica. Plan rukovodstva ovog naselja je da se urede sve ulice, a kao poslednja će verovatno na red doći Đevđelijska, napominje naš sagovornik.

TV SuboticaKOMENTARI

 1. Boris kaže:

  Cekamo i koparsku

 2. easy58 kaže:

  Bolje ne sanirajte Šandora Lifke ako ćete tako sanirati kao kolovoz, da ja nekom napravim tako posao ko oni trotoar već odavno bi me neko linčovao, nije mi ništa utešno to što tako nekvalitetno (da budem fin) popravljaju sve po gradu uz cenu prema budžetu grada koja je svetska. Novi predsednik jednoglasno izabrani (haha) bi trebalo da zasuče rukave da vek trajanja bude malo duži od dana svečenog otvaranja, živi bili kolko i kako će se uraditi i pošto će to profakturisati. Ne poznam novog predsednika MZ ali mi je u višestranačoj državi sumnjiv svaki izbor gde ima samo jedan i to režimski kandidat, ako se pokaže sprman sam da glasam za njega kad dođu pravi izbori mesto ove farse.

 3. easy58 kaže:

  Pardon, kolovoz zezaju već neko vreme ne trotoar.

 4. Anonimni kaže:

  Jug Bogdanova je ulica sa tri kuće, Mali Radanovac je naselje sa 99% asfaltiranih ulica koje uz to imaju i trotoar, DA LI je stvarno to prioritet?

OSTAVITE KOMENTAR