Zapošljavanje

Zajedničkim naporima i novcem lokalne samouprave, pokrajinom i novcem Nacionalne službe za zapošljavanje ove godine bi uhlebljenje trebalo da pronađe 100 lica. Tim povodom danas je objavljen  Javni poziv za sprovođenje javnih radova u gradu u 2012. godini preko kojih će biti zaposleno 40 osoba, a uskoro se očekuje da će biti raspisan i javni poziv za subvencionisanje otvaranja novih radnih mesta, a obezbeđena sredstva će biti dovoljna za otvaranje 60 novih radnih mesta.

.

 Iz gradskog budžeta je odobreno 7,5 miliona dinara, a iz Nacionalne službe za zapošljavanje će biti odobreno  1,13 miliona. Ukupno to iznosi 8,67 miliona dinara, što će biti dovoljno za subvencionisanje otvaranja novih 60 radnih mesta.

 .

Za realizaciju  javnih radova, koji mogu trajati najduže šest meseci, biće izdvojeno iz lokalne i pokrajinske kase  7,5 miliona dinara, što će biti dovoljno za zapošljavanje 40 osoba. Oni će, u zavisnosti od stručne spreme imati mesečnu neto zaradu u rasponu od 20.000 do 24.000 dinara, putne troškove u iznosu od 1.500 dinara, a njihovi poslodavci će imati i subvenciju od 3.800 dinara po zaposlenom za opremanje radnog mesta, odnosno nabavku opreme.

 .

Lokalni plan za zapošljavanje usvojio je tekst poziva, koji će biti objavljen na sajtu grada, lokalnim i regionalnim novinama, kao i u listu “Poslovi”. Svi zainteresovani imaju rok od 15 dana  od dana objavljivanja teksta poziova u listu “Poslovi” da podnesu projekte.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR