Zaštićeni deo pozorišta pod krovom do kraja godine?

Radovi na izgradnji i rekonstrukciji Narodnog pozorišta neće biti završeni ove godine, jer nema dovoljno novca. Za mesec dana biće tačno četiri godine kako je projekat započet i prema prvim najavama trebalo je da se završi 2010. godine.
Država je u krizi i ne ma novca za osnovne, a ne ovako pompezne i velike projekte.

Izgradnja i rekonstrukcija Narodnog pozorišta u Subotici je započeta za vreme vođenja grada Jožefa Kase. On je tada, ali i danas,najavljivao kao projekat bitan za regiju, a ne samo grad Suboticu. Sada je Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine obezbedio 80 miliona dinara za radove koji su predviđeni ove godine, a to je stavljanje pod krov starog, zaštićenog dela Narodnog pozorišta. Projektanti imaju do mesec dana da naprave nove predračune, kako bi investicija bila "jeftinija".

Slika

U svakom slučaju, dogovoreni su novi modeli finansiranja i zauzet je čvrst stav da se investicija mora završiti.

– Niko od političkih partija nije zainteresovan da se projekat završi i zato pozivam sve da se udružimo i da zajednički pronađemo novac za završetak radova. Ne možemo dozvoliti da Narodno pozorište ostane samo skelet – rekao je Oliver Dulić, ministar rudarstva, prostornog planiranja i životne sredine.

Radovi na zaštićenom, starom delu pozorišta koji se rekonstruiše biće završeni do kraja godine. Naredne godine nastaviće fazno da se ogradi objekat, a u planu je i izdavanje dela prostora u komercijalne svrhe.

Izvođaču radova firmi “Yumol” duguje se 20 miliona dinara za već urađene radove. Novac je obezbeđen iz budžeta Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine. Veliki projekti poput izgradnje Gradskog bazena i obilaznice Y kraka biće završeni do 2012.godine, ali ne i radovi na Narodnom pozorištu.

Na sastanku između, Dulića, Kase i gradonačelnika, Saše Vučinića, dogovoreno je nekoliko koraka kako bi se projekat završio što pre.KOMENTARI

 1. goranboss kaže:

  Dulic, Kasa i Vucinic… "sve biseri i zlato" naseg grada. Gospodina Dulica drzim za rec kada je najavio da svoju karijeru vezuje za Y krak.

  http://www.istinomer.rs/sr/izjave/polit … 80%9D.html

 2. nevena kaže:

  Toliko puta ispričana priča. Mislim da nam je svima već dosta da slušamo o nezavršenim projektima. Da ne spominjem da pozorište nije ni trebalo da se ruši! Mogli su da budu svesni da neće biti dovoljno sredstava za to. Sad se izvlače na neku ekonomsku krizu a bilo je jasno jos te 2007. da novca nema za ovakve projekte. Sada nam samo ostaje ruglo u centru grada

 3. Gost kaže:

  Ovo dodje kao priznanje da su svi u gradu okrenuli glavu Kasinom frankestajnu, pa i sam Kasa.

OSTAVITE KOMENTAR

4 + 1 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 9 + 9 ?
Please leave these two fields as-is: