Zaštitimo novinare ali i sve ostale građane

Saopštenje Srpskog pokreta Dveri Gradskog odbora Subotica

 

Dveri Subotice se obraćaju građanima Subotice povodom pretnji koje su upućene novinaru Branku Žujoviću.

 

Zaštitimo novinare ali i sve ostale građane

Povodom najnovijih pretnji novinaru Branku Žujoviću kome je, po njegovim rečima, od strane Verice Grgurević prećeno da će biti iseljen iz Subotice, Srpski pokret Dveri u Subotici se zgražava nad takvim delom tim pre što je to došlo od osobe koja se u prošlosti borila, ili se pravila da se bori, za pravdu i vladavinu prava, a sada čini upravo suprotno. Osuđujemo sam čin pretnje i smatramo da nadležni organi pre svega sudstvo konačno treba da počnu da rade svoj posao , odnosno da štite zakon i sve građane ove države.
Novinari , koji su ozbiljno shvatili svoj poziv bave se istraživanjem raznih zloupotreba zakona i svojim pisanjem često iznose činjenice koje običnim građanima nisu dostupne. Pomažu da građani budu informisani o stvarima koje sadašnja lokalna vlast uvek želi da zataška. Tim svojim pisanjem često su a da toga nisu svesni protagonisti i politike Srpskog pokreta Dveri koji se bori da istina bude jedini argument naše stvarnosti.
Svi građani Subotice isto kao i novinari moraju biti zaštićeni od bilo čijeg bahatog ponašanja i svi treba da imaju jednak tretman pred zakonima ove države.KOMENTARI

 1. Meritor... kaže:

  Da istina je ,vrši se pritisak ‘u rukavicama’ da se po nekima nepodobni -pogotovo starosedeoci prodaju svoje imovne i da se odsele iz grada. Vrši se pritisak na perfidan način sa upitima ‘da li prodaju svoju imovinu ,jer navodno postoji zainteresovana osoba da to kupi’
  Neki su se drznuli da više puta postave ovo pitanje dotičnim osobama…iako vlasnik nekretnine nije oglasio prodaju svoje imovine niti mu je u planu to da uradi. Od strane Subotičkog Katastra masovno se vrši preparcelizacija vlasnika nekretnin bez saglasnosti i znanja dotičnih vlasnika.Tako da stiče se dojam da sve ove rabote vrše se u dosluhu sa pojedinim zaposlenicima u državnom Katastru R. Srbije.

 2. croat kaže:

  Prosli put sam prokomentarisao da su Dveri jedna bevezna stranka, izvinjavam se Dverima nit su losiji nit gori od vise manje ostatka srpske politicke scene, nista licno. Sve te strankice i stranke koje su bazirane na jednom lideru su ustvari to sto sad vec imamo i glasanjem za njih ne dobijamo nista. Ako stranka nije demokratski ustrojena sa predsednikom koji je smenjiv i nad kojim se celo vreme radi evaluacija sta da ocekujemo od njih kad dodju na vlas? Da ce biti demokratski orjentisani? Tesko!
  Imaju Dveri u subotickom gradskom odboru neke zaludjene proletere udarnike ali bi ih podsetio staroj izreci da revolucija najcesce jede svoju decu!

  Nama netreba vodja nama treba funkcionalni sistem gde kada gradjaninu nesto treb to resava kroz institucije a ne kroz partije i poznanstva.

 3. Darko kaže:

  Jadan je Zujovic kad ide zenu da prijavi jer mu je na ulici nesto rekla…

 4. Micko kaže:

  Meritore, jako ulepšavaš delatnost naših dragih komšija. Niti su rukavice njihove, niti su bele… a još manje su svilene. Tako su neke moje komšije htele da prodam kuću i to što pre nakon smrti mojih roditelja. Nema ko me od komšija to nije priupitao – prvi i drugi puta malo s neugodom, a kako se njihovo strpljenje bližilo kraju – jer od mene nisu dobili očekujući odgovor – sve oštrije i napadnije, da je stvar dovedena do usijanja – odnosno otvorene netrpeljivosti jer neću prodati budzašto svoju dedovinu, a oni su sebe već videli na mojoj terasi… Istina, to ne samo da je moja dedovina, već su moji roditelji našu kuću gradili na kredu a nisu je budzašto na prevaru bezecirali od društva – odnosno od SIZ-a stanovanja – besplatno! i to od imovine onih od kojih je svojevremeno oduzeta bez naknade – konfiskovana!!! Pa se još čudom čude da previše cenim tu stambenu zgradu i ne želim je prodati – pa čak ni zbog činjenice da bi moje komšije najrađe gledale moje ‘odseljenje’ na periferiju Subotice da im u centru ne kvarim građansko-nacionalni prosek, njihovu bratsku ljubav i slogu. Međutim, Meritore, u našem dičnom kvartu ima i onih komšija s kojim smo skupa odrasli, pa su u sličnom položaju kao i ja. Njih su bez ikakvog pardona pozvali na dernek uz zahtev da sa sobom ponesu i dokaze o vlasništvu njihovih nekretnina i građevinske dozvole! Sakupljao je te informacije, kako se kasnije pokazalo, jedan naš novopridošli komšija koji je oko sebe pokupovao već sve što se kupiti našlo – izidao ogradu visoku 4 metra da nikog ne vidi, iščupao iz zemlje najmanju travku, raketnom brzinom izbetonirao dvorišta da ga ljute guje ne pojedu. Nešto kasnije se pokazalo da su se moji školski drugovi uselili u svoje sporedne prostorije, a glavnu svoju kuću prepustili novim vlasnicima. Cena je naravno službena tajna! I to nije sve: sami su im renovirali tu kuću a svoje su bivše šupe i radionice ostavili za sebe. Tako da, Meritore, i tu si pogrešio: u Subotici se, kako se čini, niko ništa ne pita, a najmanje hoće li prodati kuću ili neće. Ako neću ja prodati, onda će je prodati moji unuci – stav je naših komšija. Oni imaju vremena čekati. Ša ćeš lepše od dobronamernih komšija.

OSTAVITE KOMENTAR