Zašto kasni asfaltiranje ulica

Nakon objavljivanja informacije da će Direkcija za izgradnju grada ove godine asfaltirati 37 ulica na teritoriji grada Subotice, usledilo je višemesečno zatišije na tu temu. U međuvremenu je Fond za kapitalna ulaganja raspisao prvi tender za ovaj posao koji je bio poništen, da bi ubrzo zatim raspisali i drugi.

Slika

Povodom ovog slučaja, kompanija „Vojput“ koja je učestvovala na oba tendera, optužila je Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine da favorizuje jedan broj građevinskih firmi na tenderima za puteve.

– Na poslednjem tenderu za asfaltiranje 37 ulica u Subotici naša ponuda iznosila je 130 miliona, a ponuda „Alpine“ 205 miliona dinara. „Alpina“ se povukla sa tendera, on je propao i raspisan je drugi na kojem je sada naša ponuda bila jeftinija za 30 miliona, međutim, posao je dobila „Alpina“. Zbog čitavog niza sličnih situacija gde su naše ponude u proseku jeftinije i do 50 odsto zaključujemo da nije bitno da posao dobije povoljnija i bolja ponuda, već da ga „Vojput“ ne dobije – istakao je Dražić a prenela Politika.

– Tri godine radimo bez naknade iz Fonda za kapitalna ulaganja iako smo poverene poslove na vreme i kvalitetno uradili, i po tome smo mi jedinstveni, jer znamo preduzeća kojima su isplaćivali iznose – rekao je Dušan Dražić za Politiku.

Spisak ulica koje su u planu da se asfaltiraju možete pogledati na vestima:
Plan izgradnje puteva u gradu
Asfaltiranje seoskih ulicaKOMENTARI

 1. Istvan kaže:

  Dulici?

 2. Gost kaže:

  Drazic po navici dize galamu svaki put kada ne dobije tender, kao da je pretplacen za svaki posao.

 3. djomla kaže:

  Ne moraju bas Dulici da budu u pozadini svega…

 4. pera kaže:

  Kakva zloupotreba medija po ko zna koji put. Pogledajte samo tog lika kako prica i sve ce Vam biti jasno. Ljudi pa Vojput je privatna firma i ucestvuje na tenderima kao i svi drugi, neke dobije a neke ne, pa zamislite kada bi svaka privatna firma u Subotici pravila konferencije za stampu uvek kada izgubi tender… uzasno je gledati kako covek manipulise medijima zarad svoje licne koristi. A o tome da su najbolji pogledajte deonicu iza Helenik pumpe prema NS, ono je starsno, izgleda kao sah-tabla… uzas

 5. sale83 kaže:

  Gosp.Drazicu a zato se Cume hvali po bg da je vlasnik Vojputa?? jer Vam to on daje savete kako da nastupate u medijima? proslo je vreme kada su te price prolazile,vreme Vama omiljeno 90 godina

  sasika83

 6. demokrate kaže:

  Ni Ruzica Djindjic nije sirota. Cume, Dulici, Djindjici, Miskovici sve je to isto i svako ima svoje piune u obliku Drazica.

 7. Bato kaže:

  upravu si djomla nisu dulici iza svega….. ima malo i Ds-a

OSTAVITE KOMENTAR

+ 47 = 57

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 6 + 10 ?
Please leave these two fields as-is: